Annonce
ByensBedsteLIV

Vi drysser glimmer på tilværelsen og nyder sommerlig Skagen-stemning

Københavnerne er glade for fisk og skaldyr, og det skal dokumenteres på Instagram, når vi nyder det ekstravagante syn af hummer og krebsehaler, som taget ud fra en sommeraften i Skagen. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix
Det bugner med billeder af skaldyr, muslinger og østers på Instagram. Alt godt fra havet er tydeligvis en populær spise på mange af hovedstadens spisesteder

Sommeren er endelig kommet til Danmark, og når man befinder sig i hovedstadens tæt bebyggede gader, holder sommervarmen længe ud på aftenen. Efter genåbningen er vores trang til at mingle og mænge os på byens spisesteder stor, og på vores Instagram-profil @Byens_Bedste_LIV har vi den seneste tid set en tendens med billeder af lyserøde krebs og hummerhaler og blålige moules frites i lange baner.

Vi holder sig heller ikke tilbage, når det kommer til østers, der ellers er kendt for at være en slimet oplevelse. Det pibler nemlig med billeder af smukke skaller på isfade og duggende kold hvidvin på tværs af alle byens nabolag.

Den gode tilværelse

Skaldyrsfad og glinsende østers kan unægteligt skuffe, når man som Instagram-bruger gerne vil poste et ekstravagant billede. Skagen-stemningen er landet i hovedstaden, for når vi ser jeres smukke opslag ligner det til forveksling stemningsbilleder fra en sommerdag på én af Skagens gamle fiskerestauranter i uge 29, den såkaldte Hellerup-uge.

Efter et utrolig mørkt, vådt og ensomt forår, hvor vi ikke har haft særlig meget glimmer på tilværelsen, skruer vi op for det gode liv, og på solrige dage får tilværelsen lige et ekstra nyk op ad, hvilket formentlig forklarer den seafood-tendens, vi har spottet.

Annonce

Seafood som service

Indretningstrends kommer og går, og i år har mange af byens spisesteder valgt at inddrage havets mange skatte som service, hvor smukke muslingeskaller inddrages som skåle og tallerkner.

På den måde inddrages naturen, som bidrager til det bæredygtige fokus mange restaurationsejere har fået, og frembringer en følelse af feriestemning i en lokal dansk perle af en havneby, selvom vi befinder os midt i et brokvarter i København.

Livsnydertendensen med seafood som nøgleord er altså en gennemgående trend, når du bevæger dig ud i hovedstadens byliv. Så sæt tænderne i en hummer eller kast dig ud i de glatte østers næste gang du er på udkig efter en ny spiseoplevelse. Dokumenterer du din spiseoplevelse på Instagram, skal du huske at tagge vores anbefalingsunivers @byens_bedste_LIV eller brug hashtagget #byensbedsteLIV, så vi kan udbrede de gode oplevelser.

Annonce

Guide: Byens bedste fisk& skaldyrsfest

Ud fra de mange lækre Instram opslag vi er stødt på, har vi samlet en guide over spisesteder i hovedstaden, hvor du kan bestille fisk og skaldyr. Læs den her:

Vi har ventet på at kunne forsøde tilværelsen efter genåbningen

Det er ikke et tilfælde, at vi hos Byens Bedste LIV eksponeres for masser af gode spiseoplevelser fra madglade folk på Instagram. For generelt har danskerne glædet sig til genåbningen og forventer at spise mere ude og bruge flere penge.

  • Det, 55 procent af danskerne har glædet sig allermest til ved genåbningen af samfundet, er, at komme på restaurant og café. Herefter følger at besøge venner og familie med 51 procent.
  • 4 ud af 10 danskere forventer at spise ude minimum hver anden uge
  • 20 procent af danskerne forventer at bruge flere penge på restaurant- og cafébesøg de første tre måneder efter genåbningen sammenlignet med før corona.
Annonce
Sport

Christian Eriksen skal have indopereret en pacemaker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Stemt ned: Politikere afviser røgfri strande i København

Samfund

Jeanette blev efterladt på en trappesten som spæd: Nu har hun viet sit liv til at hjælpe andre

Valby

Helt ny badestrand flyder allerede med skrald

Byens Bedste LIV

Billetsalget til Danmarks største madfestival, Copenhagen Cooking, starter i dag

Byliv

Nima skabte unikt samlingspunkt i Valby: Nu vender han tilbage med nyt liv

Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Valby

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Byliv

Burger, fadøl og DJ: Kom med til fest på Bøff Burgerbar

Navne

Steen blev piccolo hos bryggerierne som 14-årig: Nu hænger Carlsberg et maleri op af ham

Debat

Sådan udnytter vi bedst flytningen af Valby Bibliotek

Byliv

Signe samler på solstrålehistorier i Valby: Nu bliver hun hyldet af sine naboer

Byliv

Udfordringen med affald på Vestre Kirkegård vokser: Nu kommer kommunen med flere nye tiltag

Annonce