Annonce
Slut på god tradition

ValbyLIV Cup 2021 blev den sidste - tak for 20 fantastiske år

Billedet er fra den første pokaloverrækkelse i 2002, hvor Mikkel Thygesen som Frem-anfører fik overrakt vinderpokalen. Meget passende blev Mikkel Thygesen i 2021 den sidste til at overrække pokalen. Foto: Michael Paldan
Journalist Bo Børresen har i 20 år arrangeret ValbyLIV Cup, men har besluttet, at turneringen i 2021 blev den sidste. Det fortæller han om her.

Efter moden overvejelse har jeg besluttet, at ValbyLIV Cup 2021 blev den sidste turnering med mig ved roret.

20 er et dejlig rundt tal at slutte på. Det er således blevet til i alt 20 turneringer, siden jeg tilbage i 2002 - i tæt samarbejde med daværende formand for Rikken FC (og senere formand for BK Frem), Per Jakobsen, og daværende seniorformand for Valby Boldklub, Finn Holm - tog initiativ til at afholde en sommerturnering med deltagelse af alle Valby og Sydhavnens mange traditionsrige fodboldklubber.

Meningen var fra første færd, at turneringen – foruden den naturlige intensitet som lokalopgør per definition har - skulle have en klar sportslig berettigelse med inspiration fra den professionelle fodboldverden så som officielle lodtrækninger, pokaler, pengepræmier, topscorerpriser og kendte præmieoverrækkere.

Annonce

20 sommerferier i træk har jeg planlagt min – og sidenhen min families – sommerferie under hensyntagen til afviklingen af Valby Bladet Cup, som turneringen retteligt hed de første 19 år. Valby Bladet Cup har altid været afviklet således, at finalen blev afholdt én uge før DBU Københavns turneringsstart.

15 forskellige klubber

Ligesom jeg år for år har foretaget små justeringer for at udvikle turneringen, så har jeg også forsøgt mig med en række forskellige turneringsstrukturer. De første 13 år var det to indledende puljer med hver fire hold. Det betød op til fem kampe for de to hold, der spillede sig hele vejen til finalen. Det var lige i overkanten, mente nogle.

I takt med, at Valby Bladet Cup fik et godt omdømme og blev en fast tradition, steg efterspørgslen efter at deltage i turneringen. Det fik mig til at udvide til fire puljer a tre hold. 12 hold viste sig dog efter et par år at være flere, end Valby og Sydhavnen kunne bære i en sommerferieperiode. Der kom for mange sidste-øjebliks-afbud fra de mindste klubber.

De 20 turneringer har budt på i alt 275 kampe. Jeg har overværet dem alle på nær én. Den enlige misser var i 2003, da jeg var i Odense for at se BK Frems superligacomeback.

Bo Børresen, journalist og arrangør af ValbyLIV Cup gennem 20 år

Fra 2017 til og med 2019 bestod turneringen af tre puljer a tre hold, og de sidste to år har der været tale om et rent cupsystem uden indledende puljespil og med kvartfinaler, semifinaler og finaler. I alt 15 forskellige klubber har deltaget i Valby Bladet Cup gennem årene.

Annonce

Kvinde kend din cup

Undervejs – fra 2012 til og med 2014 - forsøgte vi os sideløbende med en Valby Bladet Kvinde Cup. Her var Max Mestour den store primus motor. Efter nogle succesfyldte afviklinger blev også den turnering ramt af sidste-øjebliks-afbud. Og det i en sådan grad at kvinde-cuppen ikke kunne fortsætte.

ValbyLIV har været uden en fast sportsdækning siden sommeren 2019. Incitamentet for at arrangere en fodboldturnering er derfor heller ikke lige så udtalt, som det har været.

I dag er mit arbejdsliv 100 procent koncentreret om at være almen journalist på søstermediet, FrederiksbergLIV.

Annonce

275 kampe og 544 målscorere

Jeg vil gerne rette en kæmpe tak til de mange spillere, trænere, frivillige ledere, sponsorer og tilskuere, som har været med til at gøre Valby Bladet Cup/ValbyLIV Cup til en fest 20 somre i træk. Det er blevet til ikke så få timer på sidelinjen. De 20 turneringer har budt på i alt 275 kampe. Jeg har overværet dem alle på nær én. Den enlige misser var i 2003, da jeg var i Odense for at se BK Frems superligacomeback.

Kun én af de 275 kampe er endt 0-0 (Valby Boldklub-Fremad Valby i 2006). Inklusiv 21 selvmål er der alt i alt scoret 1.425 mål i løbet af de 20 turneringer. Det giver et gennemsnit på 5,2 mål pr. kamp. De 1.425 mål fordeler sig på 544 forskellige målscorere (eksklusiv de 21 spillere der har lavet selvmål).

Jeg håber, at Valby Cup i en eller anden form kan fortsætte med nye kræfter i førersædet. Herfra er der kun at sige tak endnu en gang for 20 år og for 20 fantastiske turneringer om pokal, penge og prestige.

20 års vindere af turneringen

2002: BK Frem

2003: BK Frem

2004: Fremad Valby

2005: Valby Boldklub

2006: Fremad Valby

2007: Fremad Valby

2008: Valby Boldklub

2009: Valby Boldklub

2010: Vigerslev Boldklub

2011: BK Frem

2012: Fremad Valby

2013: Rikken FC

2014: BK Frem

2015: BK Frem

2016: BK Frem

2017: BK Frem

2018: Boldklubben Frederiksholm Sydhavnen

2019: Fremad Valby

2020: Vigerslev Boldklub

2021: BK Frem

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
hjælp

Bodil holder Valby skraldefri, nu har hun brug for din hjælp: Mangler plads til 500.000 cigaretskodder

Kaos

Annettes restaurant ødelægges af bygge-kaos: Jeg har været her i 38 år og har aldrig oplevet noget lignende

Valby

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Valby

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Samvær

Nicklas og Jonas puster liv i bydelen: Åbner kaffebar, brød-butik, pakkeshop og så serverer de øl og vin

Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Valby For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Valby

Butiksliv

Martin erobrede Valbys hjerter bag kassen i Irma: Nu er han kåret som Danmarks Sødeste Kassemedarbejder

Valby

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Annonce