Annonce
Byliv

TV-succes får Nova til at satse på drømmen: Jeg har lovet dommerne at gå efter det

Nova Hansen har taget Drs store pogramsatsning Danmarks Bedste Portrætmaler med storm, og hun nåede hele vejen til finalen. Nu går hun efter drømmen. Foto: Pernille Nordstrøm
Med sin flotte præstation i finalen i Danmarks bedste portrætmaler efterlod Nova Hansen absolut ingen tvivl om, hvor dygtig hun er. Og selv om hun ikke fik trofæet med hjem til Sydhavnen, har det alligevel været en kæmpe gevinst at være med i programmet.

Det blev Munroe og ikke Nova, der løb med æren, da der tirsdag aften blev sendt finale på DR1. Men det var alt andet end skuffelse, der lød fra Nova, da SyhavnenLiv fangede hende efter finalen:

- Altså jeg vandt jo ikke, og så vandt jeg lidt alligevel. For jeg har haft en fantastisk og lærerig oplevelse ved at være med, lyder det fra en glad Nova.

Hun kunne også endnu en gang glæde sig over, at modellen, denne gang den skuespilleren Susse Wold, valgte at tage netop Novas billede med sig hjem, en ære Nova har modtaget flere gange i løbet af programmet.

Annonce

Modellernes darling

Finalen, der fandt sted i Glyptotekets festsal, blev faktisk optaget sidst i maj og har siden været en velbevaret tv-hemmelighed. Nova ser tilbage på finale-dagen med både stolthed og glæde:

- Selvfølgelig ville jeg da gerne have vundet, men jeg var virkelig glad for at være med. Det var nærmest surrealistisk for mig at være nået helt til finalen. Og selv om der var lidt frustrationer i processen, var det godt at vise, at selv om man er nervøs og kun har fire timer og kommer skidt fra start, så kan man godt slutte den godt alligevel, smiler Nova, der dog var helt enig i dommernes valgt af Munroe som samlet vinder.

Nova Hansen havde aldrig malet en levende model, før hun kom med i programmet Danmarks Bedste Portrætmaler. Foto: Pernille Nordstrøm

Dommerne roste gennem alle seks programmer Novas portrætlighed, hendes personlige stil og evnen til at fange noget psykologisk interessant hos modellerne. Og måske netop på grund af den evne til at se noget af det indre i det ydre, valgte modellerne ofte Novas billeder, når de fik lov at vælge et til sig selv.

Så der hænger nu “en Nova Hansen” på væggen hjemme hos Susse Wold. Og en hos Anette Støvlbæk, Brian Holm og Signe Lindkvist. Det må da siges at være en imponerende score i seks forsøg.

Annonce

Ud på det dybe

For Nova har programmet betydet en stor personlig udvikling. Både rent teknisk, men især også i hendes syn på, hvad hun skal bruge sit liv til. Den store anerkendelse har givet mod til at springe ud på det dybe og drømme lidt større:

- Det var et kæmpe klap på skulderen at komme med helt til finalen. Dommer Bente Scavenius sagde bagefter til mig: ‘Vil du ikke nok prøve at søge ind på kunstakademiet. Og hvis det ikke lykkes første gang, så prøv igen’. Det lovede jeg, og det har jeg tænkt mig at forsøge her til vinter, fortæller Nova, der netop har sagt farvel til pædagogstudiet for at forfølge drømmen om en levevej i kunstens verden.

Dommer Bente Scavenius sagde bagefter til mig: ‘Vil du ikke nok prøve at søge ind på kunstakademiet. Og hvis det ikke lykkes første gang, så prøv igen’. Det lovede jeg.

Nova Hansen

Men allerede nu har Nova for første gang et par billeder med på en udstilling:

- Jeg er ved at lægge sidste hånd på nogle malerier, som fra på fredag skal udstilles i Støberiet, som er et kulturhus på Nørrebro, fortæller Nova.

Udstillingen hedder ”Konstruerede facader” og Nova viser en lidt anden og mere ekspressiv type billeder, end dem vi kender fra tv-portrætterne. Der er også allerede bud efter Nova til portrætopgaver, men hun har ikke tænkt sig at malke succesen fra tv-programmet.

Tværtimod er hun meget bevidst om, at maleriet helst ikke må blive et arbejde endnu:

- Det er vigtigt for mig, at det fortsat er lystbetonet at male. At jeg bruger talentet rigtigt, for ikke at miste det. Jeg skal stadig have fokus på at udvikle mig, slutter Nova.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Forladt område har fået et gevaldigt løft: Nu skal længe ventet plads indvies

Byliv

Han ramte muren og satte sin café til salg: Nu har kæmpe kunde-opbakning reddet livsværket

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Alarm 112

Børnehavebørn finder tre poser med kokain på legeplads

Byliv

Omdiskuteret kunstværk er blevet ødelagt: Det er dybt frustrerende

Trafik

Movia foreslår busjusteringer: Valby kan miste livline til metroen

Bolighandel

Jussi Adler-Olsen sælger herskabsvilla med stor fortjeneste

112

Børnehavebørn fandt poser med kokain på legeplads: Vi er både chokerede og kede af det

Byliv

Nyt spillested åbner: Vi glæder os til at sætte gang i bydelen

Debat

Parkeringsproblemerne vokser konstant: Forpligt kommunen til at etablere parkeringsanlæg ved nybyggeri

Samfund

Bente savner handicapvenlige badesteder: - Lav en badebro ved stranden og bedre trapper til havnebassinet

112

Borger reagerede hurtigt på høje lyde fra en forretning: 41-årig mand taget på fersk gerning

Byliv

Har du også set Marcks fotos: - Jeg viser andre livet i Valby

Annonce