Annonce
LEDER

To ønsker for 2022, og du har indflydelse på begge

Så fik vi taget hul på 2022, og jeg har to ønsker for året. To ønsker som du, kære læser, kan hjælpe med at få til at gå i opfyldelse. Dels vil jeg gerne have dig til at betale for vores journalistik, og dels skal vi blive bedre til at trække vejret og lytte mere til hinanden i den demokratiske samtale. Men begge dele kommer jeg tilbage til.

I 2021 søsatte vi ValbyLIV. Dit lokalmedie fik nyt navn, og nogle andre og mere aktivistiske og sammenhængsskabende visioner for, hvad et lokalmedie skal kunne i disse år og i fremtiden. Væk fra det overvejende refererende, og i stedet brugte vi kræfter på en stor indsats for at samle dig og dine naboer i lokalpatriotiske fællesskaber. Helt konkret med arrangementer og events, men også med et journalistisk fokus rettet mod det der bringer mennesker sammen lokalt, og det der betyder noget lokalt i dagligdagen. De helt nære, lokale nyheder hvor vi også taler det lokale liv og de lokale fællesskaber op.

Det kvitterede I for. Det kan vi se på al vores data. Vi kan se, at flere og flere læser med, og det er i stigende grad kvinder mellem 28 og 45, der tilvælger ValbyLIV. Men alle er velkommen. Selvfølgelig.

Annonce

I har også kvitteret for vores udstrakte hånd, hvor vi mere aktivt har bedt jer om at blande jer. Komme med idéer og vinkler, tips og kontakter til gode mennesker vi bør fortælle om i den lokale fortælling. Dermed er du i højere og højere grad med til at skabe LIV. Og det er også meningen. Tak for det.

Nu tager vi så næste skridt, og her spiller du også en rolle.

I flere år har lokalmedier sparet og sparet, og færre og færre journalistiske hænder har skullet levere lokale nyheder. Det har været op ad bakke. Også her i huset.

Men vi har i 2021 vendt bøtten og for første gang i flere år tilført flere journalistiske og redaktionelle ressourcer. Vi kan og skal ikke spare os ind i fremtiden. Kun med flere dygtige kræfter kan vi vokse og sammen med jer gøre ValbyLIV mere og mere relevant - og forhåbentlig uundværligt med tiden.

Ikke alene undergraver det den frie presse, der i disse år er mindst lige så vigtigt som i foregående årtier, men i høj grad også ødelæggende for din og min demokratiske samtale som borgere

Jesper Gisli

Vi vil god, gennemarbejdet journalistik! Vi er et professionelt medie, hvor vi er garanten for journalistisk faglighed, som du kan stole på. Fordi alt har været igennem et journalistisk filter, til forskel fra flygtige grupper og sociale platforme, uden journalistisk faktatjek. Det er forskellen. En markant og afgørende forskel. Og den forskel og faglighed er alfa omega for troværdighed, relevans og den fremtidige demokratiske lokale samtale.

I 2022 begynder vi at tage penge for vor vores journalistik, da god journalistisk kvalitet koster penge. Vi vil gerne have dig til at betale 39 kroner om måneden for fri adgang til alt på ValbyLIV.dk, hvor du med i prisen får håndholdte nyhedsbreve fra os, samt en masse fordele ude i det lokale liv.

Med andre ord; Vi ønsker os at du i 2022 vil blande dig endnu mere, og dermed i endnu højere grad være med til at skabe LIV sammen med os - og at du samtidigt vil betale 39 kroner om måneden, og dermed være med til at sikre, at vi også i morgen og i de kommende år, sammen kan sikre et vigtigt lokalmedie der skaber begejstring og fællesskaber. Lokalt.

Mit andet ønske er lidt mere pikant, og lidt sværere at opfylde. Det kræver lidt mere af os alle. Det handler om det med at blande sig og om den demokratiske samtale. Det handler i virkeligheden om at trække luft ind generelt.

Jeg har de seneste år oplevet en grim tendens: 'Jeg er ikke enig i de kritiske spørgsmål overfor dem jeg holder med, eller journalistens vinkel, ergo er det dårlig journalistik'. Og kan vi som læsere så også lige kommentere og konkludere, at journalisten eller mediet åbenlyst har dét og dét motiv for at føre kampagne for eller imod, så gør vi også lige det.

Jeg oplever det næsten hver uge, at jeg eller vores journalister her i huset eller på andre små som store medier, ikke alene bliver mødt af motivforskning, men at der simpelthen konkluderes motiver for, hvorfor journalisten eller mediet prioriterer, som de gør. Punktum.

Jeg kunne komme med adskillige konkrete eksempler. Det ene mere vanvittigt end det andet.

Det er ødelæggende, og vi skal stoppe med det. Ikke alene undergraver det den kritiske journalistik vi skal udføre, og det undergraver den frie presse, der i disse år er mindst lige så vigtigt som i foregående årtier - men i mindst lige så høj grad også ødelæggende for din og min demokratiske samtale som borgere.

Jeg ønsker for 2022 at vi bliver bedre til at trække luft ind generelt og give det menneske, der er overfor os, en fair chance. Uden at motivkonkludere, i virkeligheden ofte uden at vide hvad det andet menneske mener eller ved. Og så i langt højere grad lytte.

Vi skal kunne være enige om at være uenige. Det er en god dansk tradition, men den kommer ikke af sig selv. Den kræver en indsats.

Det skal være mine to ønsker for 2022: Lad os skabe mere ValbyLIV sammen, og lad os trække luft ind, inden vi dømmer og konkluderer. På den måde bliver vi stærkere sammen.

Godt nytår.

Annonce