Annonce
112

Terrortiltalt aflyttet i sin mors lejlighed i Valby: Nu går sagen mod ham i gang

Manden, der har boet i Danmark hele sit liv, var i besiddelse af en 9 mm Glock og materiale fra Islamisk Stat, da han blev anholdt efter at have købt våbnet af en PET-agent. Arkivfoto: Scanpix/Shannon Stapleton
Den 24-årige mand fra København var blandt andet i besiddelse af en 9 mm Glock samt dokumenter og videoer fra terrororganisationen Islamisk Stat, da han blev anholdt. Han anklages for at ville udføre et eller flere terrorangreb.

Anklagemyndigheden i retssagen på Frederiksberg mener, at den 24-årige planlagde et eller flere terrorangreb. Det skriver TV2.dk.

I begyndelsen af april var PET begyndt at aflytte mandens telefon og kort tid efter satte PET rumaflytning op i moderens lejlighed. Dermed hørte de ham sværge troskab til lederen af Islamisk Stat. Da manden i april sidste år blev anholdt hjemme hos sin mor, havde han et sort og hvidt flag fra terrororganisationen hængende over sin seng.

Under en ransagning fandt politiets efterretningstjeneste også billeder af den dræbte terrorist, der angreb Krudttønden og synagogen i København, en attrap, der forestillede et automatvåben af typen AK-47 samt dokumenter og videoer fra Islamisk Stat.

Annonce

Et af dokumenterne handlede om "44 måder at støtte jihad". En anden guide beskrev, hvordan man benytter køretøjer til terrorangreb, og endnu en vejledning rådgav om, hvordan en vordende terrorist kan undgå myndighedernes opmærksomhed. Det fortæller TV2.dk.

Ikke længere muslim

Da den 24årige blev anholdt i slutningen af  april 2020, havde han en taske, hvor der lå en 9 mm pistol af mærket Glock sammen med to magasiner og 50 patroner. Våben og ammunition, han kort forinden havde købt af en politiagent.

Myndighederne er således i besiddelse af korrespondancen, hvor den terrorsigtede skriver, at han efter at have boet i Danmark hele sit liv ville hævne sig på 'de vantro', og han kunne godt tænke sig at skære hovedet af nogle politifolk.

I Danmark har politiagenter fra Politiets Efterretningstjeneste videre rammer end normalt, når der er tale om konkret efterforskning af terror. Men en politiagent må ikke bevirke, at lovovertrædelsens omfang eller grovhed forøges, skriver TV2.dk.

han kunne godt tænke sig at skære hovedet af nogle politifolk

Den 24-årige begyndte efter eget udsagn at interessere sig for islam, da han i 2017 sad i fængsel. Han afviste dog, at han skulle være blevet 'hjernevasket' der. I stedet havde han brugt internettet i sin interesse for religionen, forklarede han. I retten på Frederiksberg afviste han dog, at han skulle være radikaliseret - ligesom han ifølge TV2.dk forklarede, at han ikke længere er muslim.

Annonce

Knivstikkeri i fritidsklub

TV2.dk skriver, at den nu terrorsigtede har en kriminel fortid. I 2017 blev han dømt for flere indbrud i Carlsbergs hovedsæde på Vesterbro og for at have truet en vagt med en kniv.

Cirka et halvt år før indbruddet ved Carlsbergs hovedsæde angreb den nu terrorsigtede en jævnaldrende ung mand med en køkkenkniv. Angrebet fandt sted ved en fritidsklub på Vesterbro efter en kontrovers, de to havde haft i fritidsklubben.

Den terrorsigtede var ifølge TV2.dk tilknyttet Borgercenter Handicap under Københavns Kommune for "psykiske diagnoser" og har ikke afsluttet niende klasse.

Der er afsat seks dage til retssagen, der forventes afsluttet i slutningen september.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Se med live: Skal alle have råd til en bolig i København?

Nedtællingen er begyndt...

Et af byens lækreste hoteller har meldt sin ankomst på vores store kvindemesse

Valby

Flere unge føler sig ensomme: Nu styrker København byens ungdomsklubber

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Byliv

TV-succes får Nova til at satse på drømmen: Jeg har lovet dommerne at gå efter det

Byliv

I fem år samlede det unikke sted bydelen: Nu går borgerne ind i kampen for at få livet tilbage

Trafik

Bekymrede forældre jubler efter års kamp: Der er faldet en sten fra vores hjerter

Valby

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

112

Flere borgere jagtet af mystisk grå bil: Nu beder politiet om hjælp i sagen

Alarm 112

24-årig kendt skyldig i forsøg på terror

Trafik

Proppen sat i for parkering udefra: Michels villakvarter fik selv indført skrappere regler

Trafik

Nu strammes der op mod parkering udefra: Valby skal have mere tidsbegrænset parkering

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Annonce