Annonce
Kaos-renovering

Susanne går på wc i køkkenet på 9. måned: - De forstår ikke, hvad det betyder at blive invaderet på den måde

Susanne Petersen i sit køkken ved den midlertidige bad- og toiletkabine, som hun nu har levet med i otte en halv måned. Nederst den hvide kværn, der tygger afføring og toiletpapir igennem, før spildevandet føres hen til køkkenafløbet. Foto: Hanne Bjørton
Efter over otte måneder uden et badeværelse har beboere endelig fået en dato for, hvornår deres nye badeværelse og renoveringen af deres blok er færdig. Og det er ikke lige i overmorgen.

I marts fortalte vi for første gang historien om storrenoveringen i DABs boligafdeling Henriksgården, Vigerslev Vænge. Beboerne havde dengang undværet deres badeværelse i syv måneder, selv om de ved renoveringens start fik løfter om et nyt badeværelse efter fire måneder.

Nu er der gået knap to måneder mere, og beboerne i afdelingens blok 1 må stadig nøjes med en kombineret bad- og toiletkabine i deres køkken og byggerod i resten af lejligheden. En tidsplan med en ny slutdato har beboerne set langt efter i flere måneder.

- Men jeg kontaktede den øverste direktør for renovering i boligselskabet og insisterede på, at nu har vi brug for noget information om, hvornår der sker noget. Han ringede heldigvis tilbage og lovede, at vi alle ville få et brev, fortæller Susanne Petersen, der bor i blok 1.

Annonce

Brevet kom få dage efter, og DAB forventer, at Susannes badeværelse kan stå færdigt i slutningen af juni, altså 10 ½ måned efter, det gamle blev revet ned.

Der er konstateret skimmel på nogle lejligheders ydervægge, og det skal fjernes, før andre dele af renoveringen færdiggøres. Først i slut september forventes blok 1 at stå færdigrenoveret - over et år efter det hele startede i august 2021.

- Jeg vil se det, før jeg tror det - man er blevet pessimist efter det her forløb, siger Susanne.

Som fortalt i artiklen fra marts, har hendes største gene under renoveringen været, at håndværkerne i dagtimerne har haft adgang til lejlighederne via et elektronisk nøglesystem og ofte kom uanmeldt.

Susanne har aften- og nattearbejde og har oplevet at vågne ved, at håndværkere stod og kiggede ned på hende i sengen.

- Jeg tror slet ikke, de forstår, hvad det betyder at blive invaderet på den måde i månedsvis. Jeg har købt en sikkerhedskæde til min dør, og det har givet mig ro, siger Susanne.

Hvorfor ingen genhusning

Hovedentreprenøren Casa udtalte til ValbyLIV i marts, at blok 1 er en prøveblok, hvor entreprenør, DAB og rådgivere får løst alle uafklarede og uforudsete forhold, inden arbejdet på de følgende blokke igangsættes.

Det er almindelig procedure, at man under en renovering har en prøveblok. Men vi har spurgt DAB, om en generel genhusning af alle beboerne i blok 1 aldrig blev overvejet, i stedet for at de nu oplever sig selv som månedslange prøvekaniner.

Jeg vil ikke afvise, at der så ville være blevet truffet andre beslutninger om genhusningen af blok 1, men det hjælper ikke de beboere, der nu står i en svær situation.

Steen Ejsing, byggechef i DAB

- I Henriksgården kan vi desværre konstatere, at vi har mødt en hel række af uforudsete forhold, der har gjort, at færdiggørelsen af blokken er trukket uhensigtsmæssigt langt ud, og det er gået ud over beboerne. Derudover er der også de generelle udfordringer i branchen med at finde nok kvalificeret arbejdskraft, svarer byggechef Steen Ejsing fra DAB og fortsætter:

- Set i bagklogskabens klare lys, må vi erkende, at vi er blevet meget overraskede over, hvad vi har mødt i Henriksgården. Havde vi vidst tidligere, hvad vi ved nu, havde vi planlagt sagen anderledes. Jeg vil ikke afvise, at der så ville være blevet truffet andre beslutninger om genhusningen af blok 1, men det hjælper ikke de beboere, der nu står i en svær situation. Vi er rigtig kede af den situation, beboerne står i, og vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dem.

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
hjælp

Bodil holder Valby skraldefri, nu har hun brug for din hjælp: Mangler plads til 500.000 cigaretskodder

Kaos

Annettes restaurant ødelægges af bygge-kaos: Jeg har været her i 38 år og har aldrig oplevet noget lignende

Valby

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Valby

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Samvær

Nicklas og Jonas puster liv i bydelen: Åbner kaffebar, brød-butik, pakkeshop og så serverer de øl og vin

Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Valby For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Valby

Butiksliv

Martin erobrede Valbys hjerter bag kassen i Irma: Nu er han kåret som Danmarks Sødeste Kassemedarbejder

Valby

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Annonce