Annonce
Udland

Facebook møder britisk søgsmål for 20 milliarder kroner

Facebook misbruger sin markedsdominans til at underlægge de britiske brugere uretfærdige vilkår, mener britisk advokat (Arkivfoto). Foto: Dado Ruvic/Reuters

Ifølge et søgsmål har Facebook tjent milliarder på at afkræve brugere værdifulde data for at logge ind.

Det sociale medie Facebook står endnu en gang over for et søgsmål i milliardklassen, og denne gang foregår det i Storbritannien.

Bag søgsmålet står advokaten Liza Lovdahl Gormsen, der specialiserer sig i konkurrenceregler. Hun siger, at hun har rejst sagen på vegne af Storbritanniens 44 millioner Facebook-brugere.

I alt sagsøges moderselskabet bag Facebook, Meta, for over 2,3 milliarder pund - svarende til cirka 20,8 milliarder kroner.

Annonce

Gormsen, der også er rådgiver for det britiske finanstilsyn, mener, at Facebook har tjent styrtende med penge på at behandle brugere uretfærdigt.

Det lyder blandt andet i det private søgsmål, at Facebook på uretfærdig vis har afkrævet brugere personlige data for at logge ind - personlige data, der er så værdifulde, at Facebook har tjent milliarder på dem.

- I de 17 år, der er gået, siden Facebook blev skabt, er det blevet det eneste sociale medie i Storbritannien, hvor man kan være sikker på, at venner og familie er til stede på samme sted, siger Liza Lovdahl Gormsen.

- Alligevel har Facebook en mørk side. Det misbruger sin markedsdominans til at underlægge de britiske brugere uretfærdige vilkår og får herved magt til at udnytte deres personlige data, siger hun.

Søgsmålet kommer, få dage efter at Facebook ikke havde held med at afvise et søgsmål fremsat af det amerikanske finanstilsyn, FTC.

Søgsmålet fra USA går på, at Facebook udøver konkurrencestridig virksomhed.

Blandt andet opkøbet af to store sociale medier - beskedtjenesten WhatsApp og billeddelingstjenesten Instagram - er blevet brugt som eksempel på, hvordan Facebook vedligeholder sin dominans.

/ritzau/Reuters

Annonce
sygeplejerske

Ulla begynder igen som sygeplejerske: - Jeg håber at kunne gøre en forskel for både kolleger og patienter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Medie: Mette Frederiksen ventes at fjerne restriktioner

Valby

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Annonce