Annonce
Bolig og livsstil

Redaktørens klumme: Den perfekte jul

Hanne Frette. Foto: Vibeke Volder

Julen banker stadig mere insisterende på døren. Adventskransen har allerede været tændt tre gange, og julepynten har for længst fundet sin plads, så nu er der ikke længe til de frydefulde og fredfyldte dage, hvor familie og venner samles. I år skal julen være perfekt ...

Julen er en tid, hvor mange glæder sig mere end normalt og dermed også forventer mere, men så er der også større risiko for at blive skuffet. Følelserne kommer langsomt, men sikkert i kog gennem hele december. Og i modsætning til risengrøden, der bliver stillet ind under dynen og på den måde koger færdig til et perfekt resultat, er det anderledes udfordrende med os mennesker.

Julen er en tid, hvor mange glæder sig mere end normalt og dermed også forventer mere, men så er der også større risiko for at blive skuffet.

Et godt sted at begynde er straks at erkende, at den perfekte jul ligesom julemanden heller ikke findes. Det gør vores nye klummeskribent Marie Sloma Qvortrup, der er vært på Radio 4-programmet ”Hjælp, jeg er forælder!”. I sin klumme opfordrer hun børnefamilier til at hugge en hæl og klippe en juletå, for de kan alligevel ikke nå det hele.

Annonce

For den ældre generation handler det om at lægge dirigentstokken. Som Nicoline Werdelin skrev i en brevkasse for en del år siden, så betragter nogle kvinder deres børn og børnebørn som et symfoniorkester, hvor de som dirigent vil bestemme, hvornår paukerne skal sættes ind, og hvornår oboen skal spille solo. De vil råde over andre familiers kalender i vel nok den travleste tid på året. Det går næsten aldrig godt i en tid, hvor der er mange forskellige familiekonstruktioner. Og som Marie Sloma Qvortrup påpeger, så forsvinder de daglige pligter såsom madpakker jo ikke i julemåneden.

Et godt bud kunne være at flytte nogle af arrangementerne til januar og erstatte juletemaet med et vintertema. Det kunne godt fungere.

Annonce

Mest læste

sygeplejerske

Ulla begynder igen som sygeplejerske: - Jeg håber at kunne gøre en forskel for både kolleger og patienter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Medie: Mette Frederiksen ventes at fjerne restriktioner

Valby

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Annonce