Annonce
Bolig og livsstil

Redaktørens klumme: De gode minders arnested

Det er seks år siden, min onkel og tante solgte deres selvbyggede sommerhus, der ligger i Andkær Vig. Står man nede i vigen, ses Vejlefjordbroen i det fjerne der, hvor fjorden slår en bugt.

Med kursen mod 80 år virkede de begge to meget lettere over, at sommerhuset blev solgt, for det begyndte at knibe med at vedligeholde huset og ikke mindst haven omkring.

Når det begynder at blive ”sommerhusvejr”, står de gode minder i kø for lige at blive mærket igennem. Minder fra dengang, da jeg som barn bevæbnet med legetøjsskovl var med til at ”bygge” sommerhuset på skråningen med udsigt over Vejle Fjord.

Annonce

Tantes gode grydestegte kylling med brun sovs og salat af egen avl med ymerdressing, som blev indtaget ved bord- og bænkesættet udenfor, mens jeg svingede med benene under den gule voksdug.

Det store traktordæk, der blev anvendt som gynge på det grønne område mellem sommerhusene.

Sommerhuse er arnesteder for gode minder. Det er der, hvor vi slapper af og lader op. Det er der, hvor vi har tid til at gøre alt det, vi gerne vil gøre i den travle hverdag. Og det er sommerhuset, der kan huske, hvordan man selv har opført sig som barn, og nu ser, at æblet ikke falder langt fra stammen.

Sådan er det også i familien Petersen.

I 1966 købte Morten Elbæk Petersens forældre et sommerhus ved Hesselager på Sydfyn. For et år siden rev familien sommerhuset ned og byggede et nyt på grunden, men opgaven har været at bevare så meget af husets sjæl og historie som muligt.

Minderne om barndommens ubekymrede somre er nemlig vigtige for stedet.

Når det begynder at blive ”sommerhusvejr”, står de gode minder i kø for lige at blive mærket igennem.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bolig og livsstil

Broderi, bajer og bandeord: -Jeg vil hellere have klippet fingrene af end at brodere missekatte i en robåd

Annonce