Annonce
Byliv

Politikerne jubler, mens borgerne ryster på hovedet: Har de overhovedet ikke hørt efter?

Jennie Petersson har sammen med en række andre beboere kæmpet mod byggeriet af den tredje daginstitution på Saxtorphsvej. De frygter for de trafikale udfordringer, den bringer med sig, og politikernes udspil dulmer ikke deres skepsis. Foto: Jens Mouvielle
Flere beboere i Valby Nord har kæmpet en hård kamp for at få skabt nye tiltag mod den øgede mængde trafik, som opførelsen af den tredje daginstitution vil skabe på Saxtorphsvej. Nu har politikerne fundet en løsning, det er bare ikke den, de har snakket med borgerne om.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen jubler over den løsning, der er fundet på de trafikale udfordringer, som den kommende daginstitution på Saxtorphsvej, en smal villavej i Valby Nord, fører med sig. Problemet er bare, at det gør borgerne på vejen ikke.

- Jeg er superglad for, at vi nu endelig kan få gjort Saxtorphsvej mere sikker. Der er ingen tvivl om, at situationen har været uholdbar alt for længe, som mange forældre i området også har gjort opmærksom på. Det glæder mig, at de nu får noget ud af deres anstrengelser, og at børnene får en mere tryg og sikker vej til deres institutioner, siger Ninna Hedeager Olsen.

Reaktionen fra den borgergruppe, der har haft den politiske dialog, og som har fået løfter om at være inddraget i beslutningerne, er dog knap så glade for løsningen.

Annonce

- Vi har bedt om en helhedsorienteret løsning siden 2013, og det er på ingen måde det, de kommer med. Vi er faktisk skuffede, og vi mener ikke, at politikerne holder deres ord om at løse den situation, det har bragt, at der nu skal bygges den tredje store daginstitution på vores lille vej, siger Jennie Petersson, som er med i trafikudvalget for grundejerforeningerne i området.

Jennie fortæller, at borgernes forslag var at lave skrå parkeringspladser på Vigerslev Allé, som forældrene kunne benytte, når de henter og bringer deres børn til institutionerne. På den måde vil man fjerne trafikken fra daginstitutionerne helt på Saxtorphsvej.

Selvom politikerne siger, de er glade for, der er kommet noget ud af borgernes anstrengelser, så er det jo ikke rigtigt. De lover en masse ting, og så laver de noget helt andet. Vi sidder tilbage med spørgsmålet, om de overhovedet har hørt efter, hvad vi har sagt.

Jennie Petersson

- Selvom politikerne siger, de er glade for, der er kommet noget ud af borgernes anstrengelser, så er det jo ikke rigtigt. De lover en masse ting, og så laver de noget helt andet. Vi sidder tilbage med spørgsmålet, om de overhovedet har hørt efter, hvad vi har sagt, siger Jennie Petersson og slår fast:

- Ninna Hedeager Olsen kalder det for en helt fantastisk løsning. Men det er det jo ikke. De har gentagne gange lovet at inddrage os, og det har de ikke gjort.

Dybt skuffende

Aftalen, der koster 2,3 millioner kroner, tæller fire nye vejtræer mellem Vigerslev Allé og Stadfeldtsvej, indkørselsforbud fra Vigerslev Allé og indførelsen af tidsbegrænset standsningsforbud på Saxtorphsvej, der skal begrænse den trafikale belastning i morgen- og eftermiddagstimerne.

Jennie Petersson lyder næsten opgivende, da snakken falder på standsningsforbuddet. Det har borgergruppen nemlig direkte har frabedt sig.

Den grønne plet på Saxtorphsvej, hvor den tredje daginstitution skal bygges. Foto: Marck Esbjørn B. Permin

- Vi har faktisk direkte frabedt os standsningsforbuddet ved de møder, vi har haft med politikerne, så det er kommet lidt bag på os, at de er gået med den løsning. Vi kan godt se, at trafikken dæmpes af ensretningen, men kaosset med de mange biler på den her smalle vej forsvinder jo ikke. Folk skal stadig herind med deres biler, når de henter og bringer deres børn fra de tre institutioner, siger Jennie Petersson og fortsætter:

- Så vi vil opleve en forhøjet trafik i det her i forvejen belastede område. Og når man ikke må standse på så Saxtorphsvej, så kommer det jo bare til at foregå på de tilstødende villaveje. Så man fjerner ikke problemet, men flytter det bare hen til nogle andre familier. De har lovet en helhedsløsning, og det er det jo ikke. Vi er dybt skuffede.

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
hjælp

Bodil holder Valby skraldefri, nu har hun brug for din hjælp: Mangler plads til 500.000 cigaretskodder

Kaos

Annettes restaurant ødelægges af bygge-kaos: Jeg har været her i 38 år og har aldrig oplevet noget lignende

Valby

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Valby

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Samvær

Nicklas og Jonas puster liv i bydelen: Åbner kaffebar, brød-butik, pakkeshop og så serverer de øl og vin

Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Valby For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Valby

Butiksliv

Martin erobrede Valbys hjerter bag kassen i Irma: Nu er han kåret som Danmarks Sødeste Kassemedarbejder

Valby

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Annonce