Annonce
Transport

P-vagterne kan intet stille op: Folk parkerer som de vil i Valbyparken

Jakob Jørgensen kommer tit i Valbyparken med sin familie. Han er træt af det p-kaos, der kan opstå om sommeren. Kommunen kan endnu ikke gøre noget ved det. Foto: Jens Mouvielle
Valbyparken er en populær destination i godt vejr og høj sol, og interessen er ikke blevet mindre efter anlægget af stranden. Der er dog store udfordringer med, at folk parkerer som det passer dem, og kommunen kan, som det ser ud nu, ikke stille noget op.

På sommeren første varme dag med høj sol fik Jakob Jørgensen nok. For da han som så mange andre tog et smut i Valbyparken, kunne han konstatere, at der midt i områdets grønne park holdt biler parkeret på kryds og tværs. Hverken græs, kantsten eller rabatter kunne undslippe bilernes parkering.

Jakob Jørgensen har før været irriteret over, at de grønne områder blev brugt som parkeringsplads i Valbyparken, og med anlægget af stranden kan man roligt tænke, at folk i endnu højere grad end før søger til Valbyparken på de varme sommerdage. Derfor fik han nok.

- På de varme sommerdage har jeg kunnet konstatere, at der holder super mange biler her i Valbyparken. Det kan godt minde lidt om halvtæt trafik midt i vores grønne park, og det er bare rigtig ærgerligt. Jeg kan ikke forestille mig, det er idéen, at der skal være så mange biler her på de grønne områder, siger Jakob Jørgensen og fortsætter:

Annonce

- Jeg sætter meget pris på Valbyparken og kommer her ofte med min familie, men det her p-kaos irriterer mig lidt, for det er jo ikke sådan, vi skal bruge vores grønne parker her i København.

Jakob Jørgensen skrev derfor til Området for Parkering for at høre, om det virkelig kunne passe, at folk har lov til at parkere, som de vil. Svaret overraskede ham.

Ingen mulighed for sanktion

I Området for Parkerings svar til Jakob Jørgensen, som SydhavnenLIV har set, står der, at skiltningen i Valbyparken lige nu er mangelfuld, og at de derfor ikke kan sanktionere.

Området for Parkering hører under Teknik- og Miljøforvaltningen, og SydhavnenLIV kontaktede derfor den pågældende forvaltning for at høre, om det virkelig kunne passe.

Det har enhedschef i Område for Parkering, Jesper Borch, svaret på:

- Vi er opmærksomme på, at der er parkeringsudfordringer i Valbyparken. Vi forventer, at den rette skiltning er på plads inden for kort tid, og når den er klar, kan man se frem til at kunne hilse på vores p-vagter i området, når de er ude for at holde øje med, om parkeringer i Valbyparken foregår efter reglerne, lyder det fra Jesper Borch.


På de varme sommerdage har jeg kunnet konstatere, at der holder super mange biler her i Valbyparken. Det kan godt minde lidt om halvtæt trafik midt i vores grønne park, og det er bare rigtig ærgerligt.

Jakob Jørgensen


Det kommer bag på Jakob Jørgensen, der har boet i Sydhavnen i otte år, at man først nu ser på skiltningen.

- Jeg er kommet her længe, og det har altid været et problem, at folk parkerer, som de har lyst til. Jeg synes dog, det er blevet lidt værre, efter stranden er kommet til, fordi flere forståeligt søger herhen, siger Jakob Jørgensen og fortsætter:

- Men det er da godt, de kigger på det. Når man har taget en besluting om, at vores park ikke skal fyldes af biler, så er det jo smart, at man også håndhæver det.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Zoos husfotograf: Jeg har verdens bedste fritidsjob

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Det sker

Find din bedste historie frem: Vi bytter for noget koldt at drikke

112

Nye oplysninger i sag om voldtægt af ung kvinde: Politiet beder borgerne om hjælp

Byliv

På opdagelse i egen baghave: Her kan du opleve nogle af Valbys perler

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Valby

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Byliv

Maria og Anders vil køre Europa tyndt i Brede Berta: Vi skal væk fra hverdagen og sætte det hele på pause

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Annonce