Annonce
Trafik

Nu strammes der op mod parkering udefra: Valby skal have mere tidsbegrænset parkering

Parkeringsbelægningen er høj i Valby, viser ny analyse. Foto: Københavns Kommune
Byens parkeringszoner lægger pres på kvartererne lige udenfor. Det vil politikerne lette på med to nye områder i Valby med tidsbegrænset parkering. Men først skal der høringer til.

To områder i Valby kan se frem til tidsbegrænset parkering i dagtimerne for alle andre end beboere og erhverv i området, som kan få gratis beboer- og erhvervslicenser. Det blev besluttet i budgetforliget 9. september.

Parkeringszoner har det med at ophobe parkering i randområderne uden for zonerne, og teknik- og miljøforvaltningen har tidligere i år lavet parkeringstælling i randområderne for at kortlægge behovet for nye restriktioner.

I 2017 kom der en ny parkeringszone i Valby aftegnet med gult på kortet herunder, og i 2018 blev der indført en zone i Valby Syd med tidsbegrænset parkering. Det har fået parkeringsbelægningen i det nu foreslåede orange parkeringsområde D til at stige med 37 procent om dagen og 42 procent om aftenen fra 2016 til 2021.

Annonce

Antallet af beboernes egne biler er dog også steget med ni procent i samme periode, men resten kommer udefra. I det samlede område er parkeringsbelægningen relativt lav med 66 procent klokken 12 og 68 procent klokken 22.

I aftentimerne parkeres der tættest i den sydlige del af området, hvor enkelte veje har en belægningsprocent på omkring 100.

Det lyserøde foreslåede ny parkeringsområde E er i store træk omkranset af Peter Bangs Vej, S-togsbanen, Valby Langgade og Skellet. Det orange område D er indrammet af S-togsbanen mod nord, vest og syd og Ramsingsvej mod øst. Illustration: Københavns Kommune

I det nu foreslåede lyserøde parkeringsområde E er parkeringspresset højere - her er optalt en belægningsprocent på 79 om dagen og 93 om aftenen.

Der er størst parkeringspres i dag- og aftentimerne i området med etageejendomme syd for Ålholm Station, hvor belægningsprocenten er over 100 procent på flere strækninger.

I hele område E er parkeringsbelægningen siden 2016 steget med 31 procent om dagen og 11 procent om aftenen. Antallet af beboernes egne biler er dog også steget med ni procent.

Pres udefra

Forvaltningen har i udvalgte gader opgjort, hvor mange af de parkerede biler, der har hjemadresse i området eller kommer udefra. Som det fremgår i tabellen herunder, er især Ramsingsvej og Høffdingsvej præget af parkering udefra.

Både fordi der er mange virksomheder i området, men næsten 40 procent af de parkerede køretøjer på Ramsingsvej er enten bosat i den nærliggende gule zone, i den tidsbegrænsede zone Valby Syd eller i byudviklingsområdet ved Valby Maskinfabrik.

Tabellen viser, hvor mange af de parkerede biler i udvalgte gader er beboernes, og hvor mange der kommer udefra. Klik for at gøre tabellen større. Illustration: Københavns Kommune

Forvaltningen anbefalede at indføre betalingszone i område D, men i budgetforliget vedtog man tidsbegrænset parkering på tre timer. Blandt andet fordi kommunen kun kan opkræve betaling på kommunale veje, og så skulle der først en kostbar overtagelse af private fællesveje til.

Tidsbegrænset parkering gælder kun klokken 8-19 på hverdage, så udefrakommende kan parkere fra eftermiddag til morgen; netop hvor de fleste beboere har behov for parkering. Til gengæld kan ens gæster også parkere frit aften og nat.

De nye parkeringsområder D og E indføres tidligst i 2022 eller 2023. Først skal en høring i områder med tidsbegrænsede zoner kortlægge, om restriktionerne skal justeres. Så skal lokaludvalg og borgere inddrages i en endelig afgrænsning af de nye zoner, inden der politisk tages stilling i foråret 2022.

I hele København skal der oprettes 15 nye parkeringszoner med tidsbegrænset parkering.

Læs hele forvaltningens parkeringsoptælling og analyse af syv bydele i København her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Forladt område har fået et gevaldigt løft: Nu skal længe ventet plads indvies

Byliv

Han ramte muren og satte sin café til salg: Nu har kæmpe kunde-opbakning reddet livsværket

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Alarm 112

Børnehavebørn finder tre poser med kokain på legeplads

Byliv

Omdiskuteret kunstværk er blevet ødelagt: Det er dybt frustrerende

Trafik

Movia foreslår busjusteringer: Valby kan miste livline til metroen

Bolighandel

Jussi Adler-Olsen sælger herskabsvilla med stor fortjeneste

112

Børnehavebørn fandt poser med kokain på legeplads: Vi er både chokerede og kede af det

Byliv

Nyt spillested åbner: Vi glæder os til at sætte gang i bydelen

Debat

Parkeringsproblemerne vokser konstant: Forpligt kommunen til at etablere parkeringsanlæg ved nybyggeri

Samfund

Bente savner handicapvenlige badesteder: - Lav en badebro ved stranden og bedre trapper til havnebassinet

112

Borger reagerede hurtigt på høje lyde fra en forretning: 41-årig mand taget på fersk gerning

Byliv

Har du også set Marcks fotos: - Jeg viser andre livet i Valby

Annonce