Annonce
Byliv

Nu skal Meny rives ned: Her er de store planer for området

Sådan kommer bygningen til at se ud, når den er opført. Skitsen skal ses fra krydset ved Toftegårds Plads, når man kigger ned af Vigerslev Allé mod vest. Foto: Arkitema
I sommer lukkede den gamle Meny på Toftegårds Plads, og i december begynder nedrivningen af bygningerne, inden en splinterny butik akkompagneret af lejligheder skal opføres fra bunden.

Det er et halvt år siden, Meny på Toftegårds Plads lukkede dørene og drejede nøglen om. Siden har valbyborgerne spekuleret i, hvad planerne for de store lokaler lige ved Toftegårds Plads i stedet skulle rumme, og om Meny-butikken vil blive erstattet.

Svaret er, at der er store planer for den centrale beliggenhed på hjørnet af Vigerslev Allé og Gl. Køge Landevej ud til Toftegårds Plads. Der skal nemlig opføres en helt ny ejendom med en splinterny Meny i stueetagen samt beboelse i de øvrige etager. Men først skal den eksisterende bygning rives ned. Det arbejde påbegynder i december, en nærmere dato er dog endnu uvist.

Nedrivningen påbegynder i december. Til venstre ses det sted, hvor den nye bygning vil blive opført. Foto: Jens Mouvielle

Grunden, hvor det nye ejendom skal opføres, blev oprindelig brugt til tankstation og husede også Toftegårds Bio og værtshuset Maten Bar. Biografen blev omdannet til supermarked i 1976, og i de senere år har der ligget en Meny-butik, som lukkede i juli.

Annonce

Storstilet projekt

Den ny ejendom bliver på 9.200 kvadratmeter og omfatter 7.100 kvadratmeter boliger og 2.100 kvadratmeter detailhandel i stueplan, hvor Meny åbner en ny butik ved årsskiftet 2024. Under bygningen etableres også en parkeringskælder.

Over butikken bliver der indrettet 80 lejelejligheder på op til 130 kvadratmeter. Købmandsfonden KFI Erhvervsdrivende Fond, der ejer grunden, har udviklet projektet i samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema.

Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet, der vil forskønne området og blive et vartegn for Toftegårds Plads og Valby. Det fortjener ikke mindst borgerne og naboerne til grunden.

Peter Lange, direktør hos KFI Erhvervsdrivende Fond.

KFI beholder ejerskabet til ejendommen, der har en samlet projektsum i niveauet 400 millioner kroner.

- Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet, der vil forskønne området og blive et vartegn for Toftegårds Plads og Valby. Det fortjener ikke mindst borgerne og naboerne til grunden, siger Peter Lange, direktør hos KFI Erhvervsdrivende Fond.

Annonce
Kaos

Bilister i Valby må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Byggekaos ved station: - Det er jo et evighedsprojekt, siger Michael

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Musikfest

Efter to års tørke: Kæmpe koncert vender tilbage i Valbyparken

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

112

Nyt fra politiet: Her begyndte branden i Maxi Zoo

Valby

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Juletradition

Thomas og juletræssælgerne vil starte ny Valby-tradition: Vi spreder ren kærlighed

Valby

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Annonce