Annonce
Byliv

Nima skabte unikt samlingspunkt i Valby: Nu vender han tilbage med nyt liv

Nima Alijani skal lave en mini festival på Tingstedet til Valby Kulturdage. Dermed vender han tilbage med nogle af de koncepter, han havde på sin meget populære TH Bar i Valby. Foto: Jens Mouvielle
Nima Alijani skabte et midlertidigt samlingspunkt i Valby med TH Bar, der lukkede forrige år. Siden har han ledt efter et nyt sted i Valby, og nu har han fået mulighed for at genoplive den unikke stemning i en begrænset periode.

Nima Alijani er en populær mand i Valby. I fem år forvandlede han et kedeligt ubrugt areal på Valby Langgade 54 til et samlingspunkt for hele Valby, hvor der både blev dannet venskaber, skabt god stemning og udformet særligt et koncept, der spredte sig til hele Danmark. Det var nemlig her, Nima gav sig i kast med sin idé om Musikbingo, som han nu vender tilbage med for en stund.

Nima har nemlig sparret med Valby Lokaludvalg om, hvad han kunne bidrage med til Valby Kulturdage, der i år finder sted 3.-4. september.

Her er de blevet enige om, at Nima skal forvandle Tingstedet til en form for mini festival med koncerter, mad, drikke, hygge og så vil Nima genoptage den store succes med Musikbingo.

Annonce

- Musikbingo endte jo med at blive ret stort, og jeg glæder mig til at genoptage det til kulturdagene og mærke lidt af det, som jeg har savnet så meget, siden TH Bar lukkede. Ellers kan man forvente, at Tingstedet bliver et sted med masser af fed energi og god stemning, siger Nima.

Der er også andre formater fra TH Bar, som Nima Alijani gerne vil have med i sit koncept på Tingstedet under kulturdagene.

- På TH Bar forsøgte vi de senere år få nogle store navne til at gæsteoptræde en aften. Ved det sidste arrangement i 2019 kom Barbara Moleko, og vi har også haft Erann DD og Thomas Buttenschøn, så det er bestemt muligt at hive de her lidt større navne til koncerter i Valby, og min ambition er også at lande et lignende navn til kulturdagene, siger Nima.

Leder stadig i Valby

TH Bar lå på den kommunale grund på Valby Langgade 54, som nu er ved at blive lavet om til botilbud for unge med handicap. Derfor var Nimas sted på lånt tid og hvert år holdt han afskedsfest, fordi han ikke vidste, om hans leje af grunden kunne forlænges. Det kunne den dog fire år i streg, men sidste år var det slut, og afskedsfesten sommeren 2019 endte med at blive den sidste.

Siden er Nima Alijani blevet stoppet på sine ture ned ad Valby Langgade af borgere, der vil høre, om han har fundet et nyt sted, hvor TH Bar kan åbne. Selvom han leder ihærdigt, er det ikke lykkedes endnu, men Nima er ikke en mand, der giver op.


Noget af det fedeste ved TH Bar var, at jeg kan se, folk der mødte hinanden der, stadigvæk holder kontakten ved lige den dag i dag. Det er noget helt særligt at have skabt et sted, hvor folk har udviklet nye venskaber.

Nima Alijani


- Noget af det fedeste ved TH Bar var, at jeg kan se, folk der mødte hinanden der, stadigvæk holder kontakten ved lige den dag i dag. Det er noget helt særligt at have skabt et sted, hvor folk har udviklet nye venskaber. Det er hele essensen med det, jeg laver, og gerne vil lave med TH Bar, siger Nima og fortsætter:

- Jeg har ledt med lys og lygte efter en ny placering, siden Danmark lukkede ned i marts, men det har ikke været nemt. Særligt ikke, når det er en bar, man forsøger at åbne, for restriktionerne er jo gået hårdt ud over den branche. Det er ikke fordi, jeg ikke forstår restriktionerne, men vi er blevet dem, det er usikkert at hjælpe. Når det er sagt, så giver jeg ikke op. Der er så mange gode muligheder her i Valby, og jeg er sikker på, det nok skal lykkes.

Annonce

Savner jer

Nima Alijani har fået tilbud om at åbne et nyt koncept andre steder end i Valby, men han har indtil videre takket pænt nej til de tilbud. Han vil nemlig allerhelst åbne her i postnummer 2500, som han også er flyttet tilbage til, og hvor han nu har sin daglige gang.

- Tre til fire gange om ugen går jeg ture i Valby, og jeg ser stadig en masse muligheder her. Så selvom det ikke er lykkedes endnu, så tror jeg stadig på, at jeg kan få TH Bar tilbage til Valby, siger Nima og tænker lidt.

Tingstedet kommer til at byde på musik, kunst, optrædener og det meget populære Musikbingo til Valby Kulturdage. Foto: Jens Mouvielle

- Også for min egen skyld. Jeg savner virkelig den stemning, vi havde og de mennesker, der kom. Det er også derfor jeg er så forhippet på at det er Valby, jeg vil være i.

Det er endnu ikke til at sige, hvordan eventuelle restriktioner vil præge Valby Kulturdage. Som det ser ud nu i forhold til vaccinationsprogrammet vil kulturdagene ikke være ramt af restriktioner, men Valby Lokaludvalg følger nøje med i udviklingen og er klar til at tilpasse dagene, så det bliver trygt for alle at deltage i hele Valbys fest.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Zoos husfotograf: Jeg har verdens bedste fritidsjob

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Det sker

Find din bedste historie frem: Vi bytter for noget koldt at drikke

112

Nye oplysninger i sag om voldtægt af ung kvinde: Politiet beder borgerne om hjælp

Byliv

På opdagelse i egen baghave: Her kan du opleve nogle af Valbys perler

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Valby

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Byliv

Maria og Anders vil køre Europa tyndt i Brede Berta: Vi skal væk fra hverdagen og sætte det hele på pause

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Annonce