Annonce
Erhverv

Nemlig.com-ejer får uger til at finde løsning i København

Foto: Nemlig.com, Ritzau Scanpix.
Intervare lever ifølge København ikke op til klausul. Selskab får frist til 1. november til at få en ny model.

Der er torsdag aften skrevet endnu et kapitel i striden mellem Københavns Kommune og selskabet Intervare, der ejer onlinesupermarkedet Nemlig.com.

Intervare har fået frem til 1. november til at indføre den nye model for deres chauffører, som selskabet selv har foreslået. Det oplyser kommunens økonomiforvaltning i en pressemeddelelse.

Det skal sikre, at chaufførerne får vilkår, der lever op til Københavns kommunes arbejdsklausul. Det mener kommunen ikke, at de gør nu.

Annonce

Ellers kan kontrakten opsiges med selskabet, der har kontrakt med kommunen om at bringe varer ud til ældre og udsatte borgere.

Intervare får også dagbøder på 7200 kroner. Det gælder, indtil de chauffører, som ifølge kommunen er blevet underbetalt, har fået deres penge.

Selskabet skal også fremsende dokumentation for lønforhold.

Derudover tilbageholder kommunen månedlige betalinger på 400.000 kroner. Det gælder op til et samlet beløb på 3,2 millioner kroner til at efterbetale chaufførerne.

Pressemeddelelse fra Intervare

Beslutningen er truffet af et flertal i Borgerrepræsentationen. Den beslutning er Intervare dog ikke enig i.

Selskabets kommercielle direktør, Mikkel Pilemand, mener, at sagen har principiel betydning. Både for Intervare og for andre leverandører.

- Vi vil derfor nu afvente, at vi får udlagt det politiske flertals beslutning i en formel og juridisk gældende version fra Københavns Kommune.

- Herefter vil vi tage endeligt stilling til, hvad vi så gør, siger han i en pressemeddelelse.

I første omgang får det dog ingen konsekvenser for borgerne. Intervare vil nemlig fortsat levere dagligvarer til de over 2000 ældre og udsatte borgere.

- Dem lader vi ikke i stikken. Så vi går nu efter at finde en model, hvor vi gennemfører det løsningsforslag, vi har lagt frem for Københavns Kommune.

- Forslaget betyder, at det i fremtiden bliver nogle større transportvirksomheder, som skal stå for udbringningen af varer, siger Mikkel Pilemand.

Link til pressemeddelelse fra Københavns Kommune

Striden består i, at Intervare ifølge en undersøgelse fra kommunen ikke lever op til den arbejdsklausul, der er skrevet under på. Den skal sikre, at ansatte har løn- og arbejdsvilkår svarende til overenskomst på området.

Kommunen mener, at klausulen også omfatter ejerne af de transportselskaber, Intervare har aftaler med. Intervare mener dog, at ejerne, som er selvstændige erhvervsdrivende, ikke er omfattet.

/ritzau/

Annonce
Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Annonce