Annonce
Trafik

Movia foreslår busjusteringer: Valby kan miste livline til metroen

Bus 26 klar til at holde ind ved stoppestedet Frederiksberg Allé Station. Foto: Hanne Bjørton
Trafikselskabet Movia har analyseret passagertal i busserne og foreslår justeringer, som politikerne nu skal kigge på. Valby Lokaludvalg er imod, at bus 26 kobles af metroen.

Movia foreslår, at bus 26 omlægges og mister sit stop ved Frederiksberg Allé Station. I stedet for at køre fra Valby Langgade og Pile Allé via Frederiksberg Allé og Alhambravej til Gammel Kongevej, foreslås det, at bussen drejer ad Vesterbrogade. Vil man med metroen, skal man i stedet gå omkring 450 meter fra Vesterbrogade.

Forslaget kan læses i Movias evaluering af Nyt Bynet, som var navnet på omfattende ændringer af busnettet i efteråret 2019, da Metro Cityringen åbnede.

Nyt Bynet var ellers designet til at skabe sammenhæng mellem busser og de nye metrostationer. Det påpeger Valby Lokaludvalg også i sit høringssvar til evalueringen:

Annonce

- Med den løsning bliver det centrale Valby, som linje 26 betjener, i endnu dårligere grad koblet op på de nye metroforbindelser, hvilket går imod hensigten med Nyt Bynet, skriver lokaludvalget.

Til gengæld får bus 26 igen det stoppested ved Sundhedshuset på Vesterbrogade, som linjen havde før indførelsen af Nyt Bynet.

Problemer med bus 18

I evalueringen kan man også læse, at der er problemer med kapaciteten på bus 18 mellem Valby Station og Sjælør Station, især omkring mødetiderne for skoler og gymnasier på Sjælør Boulevard.

Movia og Københavns Kommune har som et forsøg sat et ekstra stoppested på Lyshøjgårdsvej tæt på Toftegårds Allé. Movia foreslår, at der imellem myldretiderne bliver fem afgange i timen i stedet for som nu tre afgange mellem Valby Station og Emdrup Torv. Det medfører et øget antal afgange mellem Bella Center Station og Valby Station og mellem Ørestad Station og Bella Center Station.

Det hilser lokaludvalget velkomment men kan ikke se, at det hjælper på morgenproblemet mellem Valby Station og Sjælør Station.

- Det er især i morgenmyldretiden, at der ikke er plads i busserne, og de fremlagte forslag øger kun kapaciteten udenfor myldretiden, skriver lokaludvalget og opfordrer til en særskilt løsning.

Med den løsning bliver det centrale Valby, som linje 26 betjener, i endnu dårligere grad koblet op på de nye metroforbindelser

Valby Lokaludvalg

Der er rejst kritik af Ny Ellebjerg Stations labyrintiske og lange gangafstande ved skift mellem bus og især S-tog, så Movia anbefaler i evalueringen, at der frem mod åbningen af Sydhavnsmetroen i 2024 gennemføres bedre skifteforhold fra stationen til busserne på Gammel Køge Landevej.

Annonce

Juster bus 11

Der var massive protester, da bus 1A blev omlagt fra Vigerslev Alle til Folehaven, og mens passagertallet for Folehaven steg markant, dykkede passagertallet på Vigerslev Allé lige som antallet af skift mellem bus og S-tog ved Vigerslev Allé Station.

Derfor blev der i juni i år lanceret en ny linje 11, der betjener Vigerslev Allé og giver en mere direkte busforbindelse fra Rådhuspladsen til Hvidovre Hospital og Byvej i Hvidovre.

Valby Lokaludvalg skriver i sit høringssvar, at der nu er taget hånd om den store utilfredshed med 1As nye rute, men beder om to forbedringer: At busser på linje 11, der vendes i Vigerslev, optager passager ved stoppestedet Vigerslevvej/Lykkebovej. Og at passagerer som aftalt kan køre med til endestationen og muligt skift til 1A og 10, i stedet for at de bliver bedt om at stige ud ved Vigerslev Kirke.

Naboerne i Hvidovre Kommune har i øvrigt besluttet at forlænge samme rute fra Byvej hen til Avedøre Station fra juni 2022

Københavns Kommunes økonomiudvalg behandler Movias forslag til ændringer her i oktober, og Borgerrepræsentationen ser på sagen i november.

Annonce
efterlysning

Har du set Maryam? Hverken familie eller venner har hørt fra hende i en uge

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet advarede forældre mod at kriminelle udnyttede deres børn i Valby: Sådan ser det ud i dag

Byudvikling

Evighedsprojekt nærmer sig sin afslutning: Snart åbnes Valby Station op igen

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Byudvikling For abonnenter

Historisk bygning skal rives ned: Nu fortæller ejeren hvorfor

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Corona

Nye lokale tal viser: Smitten er eksploderet i Valby

112

Mand blev anholdt efter dødelig personpåkørsel på Carlsberg Station: Nu er der nyt fra politiet

Valby

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Trafik For abonnenter

Mathias har kæmpet for cykelsti siden 2018: Nu kritiserer han lokaludvalget for at bremse projektet

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Byudvikling

Nu er den gamle Meny jævnet med jorden: Her er status på det store byggeri

Byliv For abonnenter

Amalie forlod stresset sygeplejerskejob: - I morges fløjtede og sang jeg da jeg kom på arbejde

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Annonce