Annonce
Politik

Michael Fjeldsøe tror ikke slaget om Rytterskolen er tabt: - Der ér tid til at træffe en bedre beslutning

Formand for Valby Lokaludvalg, Michael Fjeldsøe. Arkivfoto: Michael Paldan
Valby Lokaludvalg blev aldrig spurgt, før det blev besluttet, at der skal være misbrugscenter i Rytterskolen i Annexstræde, når biblioteket flytter. - Det er at undervurdere lokaludvalget og borgerne, siger lokaludvalgsformand Michael Fjeldsøe.

- Jeg synes, det er helt mærkværdigt, at man holder sådan noget hemmeligt for lokaludvalg og borgere. Og jeg synes også, det er unødvendigt.

Sådan siger formand for Valby Lokaludvalg, Michael Fjeldsøe, efter at ValbyLIV afslørede i en artikel i fredags, at Rytterskolen i Annexstræde skal bruges som alkohol- og stofambulatorium i dagtimerne, når Valby Bibliotek flytter til en ny bygning på Toftegårds Plads, forventeligt i 2025.

Det blev allerede besluttet i et budgetforlig i efteråret 2020, men beslutningen har ikke været til behandling i Valby Lokaludvalg, og der har heller ikke været nogen borgerinddragelse.

Annonce

Sagen var lukket og fortroligstemplet, fordi Rytterskolens fremtidige brug var en del af en såkaldt samlokaliseringscase med andre involverede adresser. Økonomiforvaltningen oplyste i fredags, at på grund af fortrolige salgsoplysninger, mulige nye lejemål og omrokering af arbejdspladser var sagen fortrolig, indtil det sidste lejemål blev godkendt ved Borgerrepræsentationens møde 23. september i år.

Men den forklaring vil Michael Fjeldsøe gerne udfordre.

- Som jeg forstår det er argumentet, at der indgår en ejendomshandel i en pakke. Men det er jo en løsning, Økonomiforvaltningen selv har pakket. Rytterskolen er jo ikke til salg. Så det er en konstrueret begrundelse, de kunne bare have skilt de sager ad. Så jeg synes grundlæggende, det er helt forkert, at vi ikke er blevet inddraget i det forberedende arbejde op til budgetforhandlingerne for over et år siden, siger han.

Selv om fortroligheden blev ophævet på mødet i Borgerrepræsentationen 23. september, blev sagen ved en fejl fortsat holdt lukket i mødereferatet, indtil ValbyLIV pointerede det overfor forvaltningen og overborgmester Lars Weiss i fredags.

- Ja, man kan ikke fortænke nogen i at tænke, at det var smart at holde det lukket, indtil vi har holdt valg i morgen, siger Michael Fjeldsøe.

Der er tid nok

Lokaludvalgsformanden har før oplevet, at sager har været lukket for offentligheden.

- Hvis det er noget, borgerne nok bliver utilfredse med, så finder man tit på sådan nogle begrundelser for, at så skal sagen holdes lukket. Men det er at undervurdere både lokaludvalgets og borgernes evne til at håndtere sådan nogle sager, siger lokaludvalgsformanden og uddyber:

- Man kan ikke skyde os i skoene, at vi ikke vil være med til at løse sociale problemer. Vi tog imod flygtninge på Ottiliavej, genhusning af Mændenes Hjem og at bygge sociale boliger i Smedestræde, hvor vi ellers arbejdede med at placere biblioteket. I alle tre tilfælde fik vi det først at vide med meget kort varsel og måtte insistere på, at borgernes skulle inddrages.

Selvfølgelig skal forligskredsen bag sidste års budgetforlig være villig til at åbne sagen, men det synes jeg også, at der er tid til.

Michael Fjeldsøe, formand Valby Lokaludvalg

Selv om overborgmester Lars Weiss i fredags udtalte, at beslutningen om Rytterskolens fremtid er "meget nagelfast", tager lokaludvalget sagen op.

- Ja det gør vi da. Når vi regner med at tage et nyt bibliotek i brug i 2025, så er der tid til at tilrettelægge en anden hemmelig budgetsag i de fire år. Selvfølgelig er der truffet en beslutning, men man kan ikke sige, at der ikke er tid til at træffe en ny og bedre beslutning. Selvfølgelig skal forligskredsen bag sidste års budgetforlig være villig til at åbne sagen, men det synes jeg også, at der er tid til, siger Fjeldsøe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Mathias har kæmpet for cykelsti siden 2018: Nu kritiserer han lokaludvalget for at bremse projektet

Corona

Nye lokale tal viser: Smitten er eksploderet i Valby

112

Mand blev anholdt efter dødelig personpåkørsel på Carlsberg Station: Nu er der nyt fra politiet

Byudvikling

Nu er den gamle Meny jævnet med jorden: Her er status på det store byggeri

'Danmark næste klassiker' er bedste tv i øjeblikket: Det er helt ligegyldigt, hvem der vinder

Byliv For abonnenter

Amalie forlod stresset sygeplejerskejob: - I morges fløjtede og sang jeg da jeg kom på arbejde

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Valby

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

S-tog står stille

forklaringen her: Derfor holder en lang række S-tog stille i weekenden

Offentlig transport For abonnenter

overblikket: Her holder S-tog stille i weekenden

Hjælp

Elsket dyrelegeplads har hårdt brug for nyt klubhus: På 2 minutter kan du hjælpe dem drømmen

Annonce