Annonce
Udland

Mette Frederiksen sender tanker til ofre for norsk angreb

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger, at hun med stor sorg har modtaget nyhed om fem dræbte i norske Kongsberg. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
37-årig mand med dansk statsborgerskab er anholdt i norsk drabssag. Dansk politi er klar til at hjælpe.

Statsminister Mette Frederiksen (S) udtrykker medfølelse for de ofre, som blev dræbt torsdag aften i norske Kongsberg.

- Det er med stor sorg, at vi i Danmark har modtaget nyheden om de forfærdelige begivenheder, der har været i Norge, hvor mange mennesker har- mistet livet, siger hun på vej ind til et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn torsdag eftermiddag.

Onsdag aften blev fem personer dræbt, i forbindelse med at en mand skød med bue og pil i den norske by Kongsberg, der ligger syd for Oslo.

Annonce

De dræbte er fire kvinder og en mand i aldersgruppen 50-70 år. Derudover er to alvorligt såret, men de skulle ikke være i livsfare.

Norsk politi har anholdt en 37-årig dansk statsborger, som er bosat i Norge. Han har "erkendt forholdene". Torsdag morgen oplyste norsk politi, at der også blev brugt andre våben end bue og pil.

Statsminister Mette Frederiksen understreger, at der foregår et samarbejde mellem norske og danske myndigheder. Men hun vil ikke komme nærmere ind på, hvad samarbejdet går ud på, af hensyn til efterforskningen.

Spørgsmål: Er der noget, der tyder på, at der er en dansk forbindelse, ud over at manden er dansk?

- Med den situation vi befinder os i lige nu – den her meget grove kriminalitet er jo kun begået for kort tid siden – har vi ikke mulighed for at gå ind i nogen detaljer, siger Mette Frederiksen, der heller ikke ønsker at svare på, om gerningsmanden med dansk statsborgerskab kommer til Danmark på et tidspunkt.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) oplyser, at man er klar til at hjælpe norsk politi i sagen, hvis der er behov.

- Dansk politi står selvsagt til rådighed med alt, hvad der er behov for. Dansk politi følger sagen nøje og er i dialog med de norske myndigheder, siger han i en skriftlig kommentar.

Den formodede gerningsmand har en dansk mor og norsk far. Han er opvokset i Norge.

Norsk politi oplyser på et pressemøde, at der har været bekymring for radikalisering hos den 37-årige mand. Han er tidligere konverteret til islam.

Manden er kendt af norsk politi.

Senest fra en episode i 2020, mens der ikke har været sager med manden i 2021, oplyser politiet på pressemødet torsdag formiddag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Barndomsven til Kongsberg-sigtet: En tikkende bombe

Annonce