Annonce
Royalt besøg

Mary modtaget som superstjerne: Skole blandt de første til at teste kronprinsessens antimobbe-program

Kronprinsesse Mary besøgte Vigerslev Allés Skole i torsdags i forbindelse med Mary Fondens arbejde med Skolestyrken, der hjælper skoler med at håndtere mobning. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvis nogen troede, at de helt unge er ligeglade med kongehuset, så skulle de have kigget ind i skolegården hos Vigerslev Allés Skole i torsdags, da kronprinsesse Mary var på besøg og blev modtaget som en superstjerne.

Hendes Mary Fonden samarbejder med Børns Vilkår og Red Barnet om programmet Skolestyrken, der hjælper skoler med at skabe trivsel og håndtere mobning. Og Vigerslev Allés Skole er en af de første, der har arbejdet med Skolestyrken, fortæller Mary Fonden i en pressemeddelelse.

Sammen med Børns Vilkår og Red Barnet mødte kronprinsessen skoleleder René Bang Henriksen, ansatte på skolen og deltog i en øvelse med skolens elevråd.

Annonce

- I udviklingen af Skolestyrken har det været helt centralt for os, at eleverne bliver hørt og inddraget. Det er dem, der mærker på egen krop, hvis der er mistrivsel eller mobning. Derfor er det en del af arbejdet med Skolestyrken, at elevrådet bliver inddraget som noget af det første, sagde kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary mødte også elevrådet på Vigerslev Allés Skole. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Skolestyrken bygger på forskning og internationale erfaringer, der viser, at antimobbeindsatser, der involverer alle på og omkring skolen, er de mest succesfulde.

Frem for at udpege enkelte børn som mobbere eller mobbeofre arbejder man med alle børn og de uskrevne regler blandt elever, pædagoger, lærere, ledelse og forældre.

Ifølge den seneste nationale trivselsmåling har mindst to-tre elever i hver skoleklasse i årgangene 4.-9. klasse oplevet mobning.

Studier, som har fulgt mobbeofre i årtier, viser, at de ind i voksenlivet har øget forekomst af psykiske problemer, ensomhed, overvægt, selvskadende adfærd, selvmordstanker, svage sociale relationer, mindre uddannelse, øget risiko for arbejdsløshed, fyring og økonomiske problemer. Mobning har også negative konsekvenser for dem, der mobber

Læs og se mere på www.skolestyrken.dk

Kronprinsesse Mary blev modtaget som en superstjerne på Vigerslev Allés Skole i torsdags. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce
Kaos

Bilister i Valby må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Byggekaos ved station: - Det er jo et evighedsprojekt, siger Michael

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Musikfest

Efter to års tørke: Kæmpe koncert vender tilbage i Valbyparken

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

112

Nyt fra politiet: Her begyndte branden i Maxi Zoo

Valby

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Juletradition

Thomas og juletræssælgerne vil starte ny Valby-tradition: Vi spreder ren kærlighed

Valby

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Annonce