Annonce
TRAFIK

Måtte tisse i flaske midt i toget: Kaos lammer trafikken

Der har været store problemer på S-togsnettet tirsdag. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Et regulært tog-kaos har tirsdag udspillet sig i København. To en halv time har flere siddet og ventet, uden at toget har rykket sig ud af stedet.

- Det er vinter, man forventer vel lidt kulde og sne - men det' da klart at en såd'n sag må komme bag på DSB.

Sådan rapper MC Einar i den danske juleklassiker Jul Det' Cool, før han konkluderer, at togene altid bliver forsinket, når det bliver koldt.

Og der er ikke noget at sige til, hvis passagerne i s-togene i København har haft den sang på hjernen det meste af dagen. Et regulært julekaos udspillede sig nemlig tirsdag.

Annonce

Det var dog ikke på grund af kulden, men i stedet var det en signalfejl ved Københavns Hovedbanegård, der lammede trafikken og gjorde, at den i flere timer var gået helt i stå.

Det betød, at flere passagerer blev fanget i adskillige timer i stilleholdende tog. Et øjenvidne beskriver blandt andet, at 'en mand på et tidspunkt måtte overgive sig og lade vandet diskret i en flaske', ligesom flere var tvunget til at stå op på grund af mangel på siddepladser.

Holdt 50 meter fra station

Helt så grelt gik det ikke for Mark Terkilsen. Han var kl. 9 på vej på arbejde, hvor han skulle lære to nye medarbejdere op. Men turen fra Valby til Nørreport tog en del længere end de 11 minutter, den plejer.

- Vi havde to sygemeldinger, og jeg stod med to helt nye elever, der skulle trænes op. Jeg var i god tid, men 9.20 stoppede toget bare, siger han og fortæller, at de holdt 50-100 meter fra en station.

Mark Terkildsen er en af dem, der blev fanget i tog-kaosset. Privatfoto.

Men da de ikke måtte forlade toget, var det bare at vente. To en halv time endte han med at vente.

- Jeg måtte ringe til mig chef fem eller seks gange og fortælle, at vi ikke rykkede os. Der var ikke noget at gøre, siger han og fortæller, at det værste af det hele var uvisheden.

DSB havde på sociale medier godt nok oplyst om, at der var en signalfejl, men ifølge Mark Terkilsen fik passagererne ikke noget at vide om tidshorisonten.

Jeg måtte ringe til mig chef fem eller seks gange og fortælle, at vi ikke rykkede os. Der var ikke noget at gøre.

Mark Terkildsen

- Det værste ved det, er, at der ikke bliver opdateret i løbet af de to en halv time. Lokomotivfører fortalte, at han ikke havde glemt os - hvilket også ville være mærkeligt - men at han ikke kunne fortælle noget. Det er lidt mærkeligt. Jeg synes, de burde have fortalt, hvad der var op og ned.

Annonce

Der var virkelig kaos

Samme besked kommer fra Birthe Lenskjold fra Valby. Hendes datter skulle til et vigtigt møde, og da barnebarnet var blevet syg, var mormor derfor tilkaldt som hjælp.

Men togene satte en stopper for den plan.

- Jeg skulle fra Valby til København. Min datter var virkelig presset, men jeg var nødt til at ringe til hende og sige, at jeg ikke kunne nå det. Så hendes mand var nødt til at komme hjem og passe mit barnebarn. Der var virkelig kaos, siger hun om den korte tur, der endte med at tage fra kl. 9 til 12.15.

Ifølge Birthe Lenskjold var der nogle af passagererne, der var virkelig presset over togstoppet.

- Der var en, der skulle holde et stort oplæg. Han var virkelig påvirket af det hele. Han fortalte ikke så meget, fordi han var så frustreret. Han stampede bare i gulvet. Han blev bare mere og mere hvid i hovedet, fortæller hun og undrer sig samtidig over, at den langstrakte rejsetid betød, at hun blev trukket 35 kr. for turen - i stedet for de normale 9,90 kr.

Men den difference skal hun nok få tilbage, lyder det fra DSB's pressevagt.

- Man skal ikke betale prisforskellen. Man skal enten gå ind på rejsekort.dk, der er der kontaktformular, hvor man skriver ind i – ellers ringer man til rejsekortscenteret. Så får man refunderet penge. Vi kan desværre ikke ordne det automatisk, fordi vi ikke kan se, hvor folk har rejst hen. Det er den måde, vi kan gøre på, siger pressevagten.

Banedanmark, der står for driften af skinnerne, beklager generne for passagererne:

- Det skyldes signalproblemer på Hovedbanegården, og når der skal så mange tog igennem, vil det give problemer. Det beklager vi selvfølgelig, siger den presseansvarlige hos Banedanmark.

Omkring klokken 14 blev alle fire spor ved Københavns Hovedbanegård igen åbnet. Men togene kører stadig 'uregelmæssigt og med forsinkelse' oplyser DSB tirsdag eftermiddag.

Sådan kører togene (opdateret tirsdag kl. 16):
Linje A kører med færre S-tog.
Linje B kører med færre S-tog.
Linje Bx kører ikke.
Linje C kører med færre S-tog og kører mellem Frederikssund og København H og igen mellem Hellerup og Klampenborg.
Linje E kører med færre S-tog.
Linje H kører normalt.

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
hjælp

Bodil holder Valby skraldefri, nu har hun brug for din hjælp: Mangler plads til 500.000 cigaretskodder

Kaos

Annettes restaurant ødelægges af bygge-kaos: Jeg har været her i 38 år og har aldrig oplevet noget lignende

Valby

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Valby

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Samvær

Nicklas og Jonas puster liv i bydelen: Åbner kaffebar, brød-butik, pakkeshop og så serverer de øl og vin

Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Valby For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Valby

Butiksliv

Martin erobrede Valbys hjerter bag kassen i Irma: Nu er han kåret som Danmarks Sødeste Kassemedarbejder

Valby

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Annonce