Annonce
Butiksliv

Lukningstrussel i 2018 fik dejlig sideeffekt: Jessie og andre kunder knuselsker deres lille Irma

Jessica Eva Mørk Borelli er til daglig skolelærer, men har flere gange optrådt som Irma-pige i sin lokale Irma. Privatfoto
Der er et tæt forhold mellem personale og kunder hos Irma på Roskildevej 148. En ulykkelig situation for fire år siden har skabt en særlig loyalitet.

Man kan være glad for sit lokale supermarked. Og så kan man knuselske det.

Det sidste er tilfældet for Jessie Eva Mørk Borelli. Hun er til daglig skolelærer, men af og til optræder både hun og andre kunder som Irma-piger, når den lokale Irma på Roskildevej 148 har særarrangementer.

- Jeg har stået der, både når butikken og hele Irma har haft fødselsdag. Så havde jeg lavet et par lagkager. Og dagen før nytår - altså før corona - stod jeg der med bobler og chips, og jeg havde lavet kransekage, fortæller Jessie.

Annonce

Hendes og andre kunders særlige engagement i butikken blev en skøn sideeffekt af en ulykkelig situation for fire år siden, da Irmas øverste ledelse besluttede, at filialen skulle lukkes.

- Der var en stor underskriftindsamling, og ledelsen kom til en snak her, hvor flere hundrede kunder mødte op. Der blev lavet forskellige tiltag, hvor kunderne medvirkede til at vise, at der var mening i at lade butikken fortsætte, fortæller butikschef Jan E. Pedersen, som har været i branchen i over 40 år.

- Der er et meget tæt forhold mellem butikken og dens kunder, og selv om der også kan være det andre steder, er det atypisk som vi har det her. Mange kender personalet ved fornavn, og det er meget specielt i forhold til andre butikker, siger Jan E. Pedersen.

Luciaoptog og oktoberfest

Han blev ansat som butikschef på Roskildevej, da filialen var blevet lukket og tømt, men hvor ledelsen så alligevel ombestemte sig.

Stamkunderne oprettede dengang Facebook-gruppen 'Vores Irma! Roskildevej 148 - 2500 Valby', som stadig har over 700 følgere, og som både kunder og butik laver opslag på.

- Vi har også forsøgt at skabe arrangementer for kunderne, som man ikke lige finder i andre butikker. Vi har haft Lucia-optog med et børnekor fra kirken. Vi holdt oktoberfest med smagsprøver på tysk øl og højttalere med tyrolermusik. Ved et arrangement havde vi nogle af vores unge medarbejdere, som sprang op i bussen ude ved stoppestedet og delte frugt ud til passagererne, siger butikschefen og fortsætter:

Der er et meget tæt forhold mellem butikken og dens kunder, og selv om der også kan være det andre steder, er det atypisk som vi har det her.

Jan E. Pedersen, butikschef i Irma

- Ved smagninger har vi spurgt efter, om nogle kunder ville deltage sammen med os, og så har seks-otte stykker meldt sig, fået Irma-pigens kjole eller Irma-forklæder på og så serveret suppe, vin og chokolade. Når vi får en ny vare, så får kunder den med hjem, og så lægger de ud på Facebook-siden, hvad de har brugt den til. Og det er helt regulært, de skal ikke stå og skamrose det, men bare fortælle, om det faldt i deres smag.

Annonce

Solstrålehistorie og god karma

Jessie bor tæt på butikken, og forleden fortalte hun i Facebook-gruppen, at butiksmedarbejder Kenneth Madsen havde hjulpet hendes familie helt ekstraordinært, mens de var corona-isoleret.

- Jeg VIL kun handle i Irma, og det må jeg ikke grundet corona. Jeg skriver derfor lidt kækt i går til Kenneth, om han er på arbejde og vil handle lidt ind for os. Han svarer, at han er på arbejde i dag og da lige kan handle til os, inden han møder. Det er stjerneklasse og vi skylder så meget god karma, fortalte Jessie og fik masser af positive reaktioner og likes.

Butikschefen understreger, at det var en ekstraordinær situation.

- Det var en rigtig solstrålehistorie - det med at bringe varer ud er ikke noget, vi ellers har ressourcer til at gøre, siger han.

- Jeg handler der hver dag. Og Kenneth er på fornavn med mine og andres børn, laver sjov med dem og bytter om på deres navne. Det var derfor jeg turde spørge ham. Han vil bare det bedste for sine kunder, fortæller Jessie.

Karen Dyhr Pedersen (til venstre) og Katja Hoffmann Barfod var blandt de kunder, der kæmpede for at redde Irma på Roskildevej 148 - og sejrede. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen

Selv om kunderne har holdt trofast ved, har corona-situationen kunnet mærkes og har sat en dæmper på butikkens arrangementer.

- Det sidste års tid har arrangementerne ligget brak, for vi må jo ikke rigtigt noget. Når det hele forhåbentlig snart åbner op igen, giver vi los igen og skaber nye sjove oplevelser, siger Jan E. Pedersen.

For knap et år siden fik den lokale Irma den højeste score i hele COOP (1.100 butikker) i en undersøgelse af kundetilfredshed.

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
hjælp

Bodil holder Valby skraldefri, nu har hun brug for din hjælp: Mangler plads til 500.000 cigaretskodder

Kaos

Annettes restaurant ødelægges af bygge-kaos: Jeg har været her i 38 år og har aldrig oplevet noget lignende

Valby

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Valby

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Samvær

Nicklas og Jonas puster liv i bydelen: Åbner kaffebar, brød-butik, pakkeshop og så serverer de øl og vin

Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Valby For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Valby

Butiksliv

Martin erobrede Valbys hjerter bag kassen i Irma: Nu er han kåret som Danmarks Sødeste Kassemedarbejder

Valby

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Annonce