Annoncørbetalt indhold

Læringsspil - et hit for voksne!

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Mary Poppins er kendt for at have sagt, at hvis man tilfører en skefuld sukker, så hjælper det med at få medicinen ned i maven. Det er lidt den samme effekt læringsspil har, med hensyn til at få undervisningen til at glide hurtigere ned.


Annonce

Dette princip gælder også, når vi bliver større og er voksne. Mange tror, at spil, der samtidigt giver os undervisning, kun er noget for børn, men det er langt fra sandheden. Der er mange succeshistorier for læringsspil, når det gælder voksne. Og det er der flere grunde til end man lige regner med.


Vi lærer simpelthen bedre gennem spil

Mange undersøgelser viser, at et spil kan have en meget større effekt end Mary Poppins ene skefuld sukker. Takket være læringsspil, så kan vi som mennesker ofte lære meget bedre. Det er også derfor, at mange af de undervisningsformer vi ser i dag er baseret på spilleregler.


At lære gennem spil tyder på at være en mere effektiv metode at lære på end e-læring. Næsten alle kan lide at spille spil og præferencen for at have et sjovt miljø at lære nye ting i, gør at læringsspil er en fantastisk tilføjelse til enhver udvikling eller uddannelse.


Mange bruger læringsspil, fordi det virker

Mange skoler bruger spil som en tilføjelse til eksempelvis matematik, et emne der ofte kan være en frustration for mange elever i et klasseværelse. Undersøgelser omkring læringsspil viser sig, at være særligt effektive som en teknik, når det drejer sig om undervisning inden for emner som videnskab.

Som voksen kan vi bruge læringsspil for at styrke mange af vores kognitive funktioner. Ligesom de yngre generationer, så har voksne også brug for stimulans, for at kunne opnå en større mental smidighed og udvikling.

Læringsspil forbedrer viden og hukommelse

Læring er vigtigt for både personlig og professionel udvikling. Når man forstår, hvor vigtig selve forståelsen af undervisningen er, så er man allerede kommet langt i sin videreudvikling. Det er kun hvis vi forstår, hvad der bliver undervist i, at vi egentligt får en reel viden og derudover også bliver mere motiveret til at opnå et resultat.


På den anden side, hvis vi ikke føler vi kan følge med i en undervisning og ikke forstår hvad der bliver sagt i klasseværelset, så bliver resultatet ofte, at vi ikke får viden - men vi føler heller ikke, at vi har lyst til at deltage nær så meget mere. Vi mister interesse og det kan nemt ende med, at man trækker sig væk fra undervisningen og mister den motivation vi alle er født med i form af vores nysgerrighed.


Hvorfor er læringsspil så effektive for voksne?

Med læringsspil kan vi få en stærkt forbedret viden oplevelse og dermed også få en større interesse og motivation for at lære mere på egen hånd. Især med de mange former for skræddersyede spil, der findes på markedet i dag.


I forhold til traditionel undervisning viser det sig, at læringsspil kan give mere selvtillid, bedre begrebslæring, større hukommelse omkring det vi bliver undervist i, samt praktisk forståelse. Samtidigt er der en betydelig større procentdel af de underviste, som opnår at færdiggøre deres opgaver, i stedet for at sidde fast i dem halvvejs, når der bruges læringsspil.


Kort sagt, så er det takket være læringsspil, at både voksne og børn får en mere positiv indstilling til, og forståelse for, ny viden, hvilket i mange tilfælde ville være mere krævende at opnå gennem traditionel læring. Og for nogle, umuligt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.