Annonce
Trafik

Kvarter plaget af parkerede biler udefra: For fem år siden var her ingen biler, siger Charlotte

Charlotte Andersen bor på Vilhelm Thomsens Allé, hvor det er svært at finde en p-plads. Her en tirsdag klokken 14. Foto: Hanne Bjørton
Kvarteret ved Vilhelm Thomsens Allé oversvømmes af pendlerparkering og biler fra nye boligkvarterer. - Hvornår det er værst? Hele tiden, siger beboer Charlotte Andersen.

Charlotte Andersen bor i almennyttigt boligbyggeri på Vilhelm Thomsens Allé i et kvarter, der ligger i gåafstand til de nye boligkvarterer Grønttorvet, Valby Maskinfabrik og Valby Have.

ValbyLIV besøger hende en tirsdag klokken 14, og der er ingen ledige parkeringspladser i gaden. Mens vi snakker, går vi forbi flere ulovlige parkeringer, og en bil uden handicapskilt svinger ind på en handicapplads.

- Kommer du efter klokken 15, kan du ikke finde en parkeringsplads. Folk parkerer på fortovet, i blomsterbede, overalt. Når jeg er ude at løbe klokken 5.30, har jeg set en personbil ankomme, så stiger fem personer ud og kører videre i hver deres firmabil, der har holdt her om natten, fortæller Charlotte Andersen og peger hen på en kassevogn.

Annonce

- Ham ser jeg hver dag, han bor i Valby Have. Så stiller han sin bil her og går hjem. I Valby Have har de p-licens, så dem der har to biler, men kun kan få én p-licens, kører herover og holder. Vi bor også tæt på Vigerslev Allé Station, Valby Station og bus 10 og 11, så vi har også pendlerparkering, siger Charlotte.

Det er ikke ulovligt at parkere her, men det er et af de områder, hvor politikerne i budgetforliget i september besluttede at indføre tidsbegrænset parkering i dagtimerne for at bremse omfattende parkering udefra.

Københavns Kommunes forvaltning har opgjort, at 84-88 procent af parkerede biler på Høffdingsvej kommer udefra. Og næsten 40 procent af bilisterne, der parkerer på Ramsingsvej, er enten bosat i den nærliggende gule zone, i den tidsbegrænsede zone Valby Syd eller i byudviklingsområdet ved Valby Maskinfabrik.

Charlotte tror ikke på, at tre timers parkering i dagtimerne er nok.

- Det kan måske tage noget af pendlerparkeringen, men der er også mange virksomheder, skoler og børneinstitutioner her, og personalet vil bare gå hen og stille p-skiven frem. Om aftenen er der så fri parkering igen for folk udefra, siger hun.

Klokken 5.30 har jeg set en personbil ankomme, så stiger fem personer ud og kører videre i hver deres firmabil, der har holdt her om natten,

Charlotte Andersen

Da Charlotte flyttede ind med sin familie for fem år siden, holdt der ingen biler udefra.

- Nu er der proppet med biler. Hvis vi kører ud for at spise is på Langelinie og kommer hjem klokken 20, tager det 45-50 minutter at finde en plads. Så efterhånden tager vi kun cyklen op til Valby og får en is, fordi vi ikke tør flytte bilen.

Hvis Charlotte kunne vælge, blev der i stedet indført beboerlicens og betalingsparkering.

- Faktisk er der parkeringslicens for p-pladserne inde i gården hos nogle af KABs ejendomme her, og vi der ikke har en gård at parkere i vil gerne have samme betingelser, siger hun.

Lokaludvalg og borgere skal inddrages, inden der politisk tages endeligt stilling til planerne om tidsbegrænset parkering, forventeligt i foråret 2022.

Blandt politikere i teknik- og miljøudvalget er Andreas Keil (S) åben for at se på muligheden for betalingsparkering i området, Gorm Gunnarsen (EL) mener, at det bestemt er værd at overveje, mens Jens-Kristian Lütken Jensen (V) mener, at tre timers-parkering er en god løsning og at københavnerne ikke skal betale endnu mere for at parkere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Forladt område har fået et gevaldigt løft: Nu skal længe ventet plads indvies

Byliv

Han ramte muren og satte sin café til salg: Nu har kæmpe kunde-opbakning reddet livsværket

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Alarm 112

Børnehavebørn finder tre poser med kokain på legeplads

Byliv

Omdiskuteret kunstværk er blevet ødelagt: Det er dybt frustrerende

Trafik

Movia foreslår busjusteringer: Valby kan miste livline til metroen

Bolighandel

Jussi Adler-Olsen sælger herskabsvilla med stor fortjeneste

112

Børnehavebørn fandt poser med kokain på legeplads: Vi er både chokerede og kede af det

Byliv

Nyt spillested åbner: Vi glæder os til at sætte gang i bydelen

Debat

Parkeringsproblemerne vokser konstant: Forpligt kommunen til at etablere parkeringsanlæg ved nybyggeri

Samfund

Bente savner handicapvenlige badesteder: - Lav en badebro ved stranden og bedre trapper til havnebassinet

112

Borger reagerede hurtigt på høje lyde fra en forretning: 41-årig mand taget på fersk gerning

Byliv

Har du også set Marcks fotos: - Jeg viser andre livet i Valby

Annonce