Annonce
Indland

Joachim og Alexandra raser over afsløring om sønnen

Da prins Joachim og grevinde Alexandras ældste søn, prins Nikolai, overtrådte alkoholreglerne, da han gik i gymnasiet på Herlufsholm fra 2015 til 2018, havde det samme konsekvenser for ham som for alle andre elever. Men modsat mange af de andre elever, er hans episode havnet i pressen. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Herlufsholms tidligere rektor har blæst på tillid og fortrolig, mener prins Joachim.

Prins Joachim og grevinde Alexandra er rasende over, at et privat anliggende vedrørende deres ældste søn, prins Nikolai, er endt i offentligheden.

Da prinsen gik i gymnasiet på Herlufsholm fra 2015 til 2018, fik han en advarsel og blev hjemsendt nogle dage for brud på skolens alkoholregler.

Det afslørede den tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen til TV 2 Øst mandag aften og tilføjede også i interviewet, hvordan forældrene, prins Joachim og grevinde Alexandra, reagerede og håndterede hændelsen.

Annonce

Prins Joachim og grevinde Alexandra kalder det et svigt af tillid og fortrolighed i en fælles udtalelse sendt til flere medier, herunder Ekstra Bladet.

- Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor.

- Prins Nikolais straf for i sin tid at overtræde skolens alkoholregler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige hændelser, som for nylig er kommet for dagen, siger prins Joachim og grevinde Alexandra blandt andet i udtalelsen ifølge Ekstra Bladet.

Afsløringen kom, da Herlufsholms tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen blev spurgt, om det var sandt, at ledelsen har holdt hånden over elever fra samfundets øverste top.

Miljøet på Herlufsholm har været heftigt debatteret, efter at TV 2 i dokumentaren "Herlufsholms hemmeligheder" kunne afsløre en kultur, hvor elever gennem en årrække er blevet udsat for vold, mobning og krænkelser af andre elever.

Der har været sået tvivl om, hvorvidt ledelsen kendte til miljøet.

Mens prins Nikolai blev student fra Herlufsholm i 2018, bliver kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste søn, prins Christian, det efter planen i 2024.

Deres ældste datter, prinsesse Isabella, skal efter planen starte i 9. klasse på Herlufsholm efter sommerferien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

Valby

Nu er der kun tre PCR-teststeder tilbage i København

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Annonce