Annonce
Byliv

Jac binder Trine og hænger hende op: - Det er bedre end sex

Trine bliver her bundet af rigger, Dorian Gray Foto: Thirdeyeofthecyclops
Trine og Jac er hverken kærester eller venner. De har en relation, hvor de har en dyb forbindelse, når Jac binder Trine. Og 20. maj giver de en smagsprøve på Kinbaku i forbindelse med, at Julie Bidstrup fra Vanløse Galleriet Bidsart udstiller i Bredgade 22.

Trine og Jac mødes med jævne mellemrum. Formålet er ofte, at Jac skal binde Trine, da de dyrker Kinbaku - også kaldet japansk bondage. Kinbaku er en erotisk leg med reb, hvor typisk manden (riggeren, red) binder kvinden.

Trines interesse for Kinbaku startede efter hun havde været i et længerevarende forhold, hvor hun havde følt sig forkert i forhold til sin seksualitet.

- Det var meget traditionelt, så da vi gik fra hinanden, havde jeg behov for at udforske min seksualitet, fortæller Trine, hvis veninde kom i Kinbaku Lounge i Valby. En klub, hvor de dyrker Kinbaku.

Annonce

Efter et besøg var Trine blown away.

- Med Kinbaku kombinerer jeg det seksuelle med noget æstetisk, smukt og polariseret i et rum, hvor der er plads til alle kroppe og på alle måder, fortæller Trine, der har dyrket Kinbaku i seks år.

Og hun føler sig ikke længere forkert.

Ikke kærester

Trine og Jac er ikke kærester. De er heller ikke bare venner.

Ifølge Trine har de en relation, hvor de har en dyb forbindelse, der primært udspringer fra deres møde i reb. 20. maj giver de en smagsprøve på Kinbaku i forbindelse med, at Julie Bidstrup fra Vanløse Galleriet Bidsart udstiller i Bredgade 22.

Trine og Jac er ikke deres rigtige navne. De frygter, at deres interesse for Kinbaku kan have negativ betydning i forhold til kommende ansættelser. Derfor er de anonyme.

Hvad er Kinbaku?

Kinbaku betyder på japansk at “binde stramt”, og det bruges til at beskrive en praksis, hvor forbindelsen mellem nawashi (tovkunstner) og dorei (slave) er vigtig. Af denne grund betyder kinbaku også “at binde dybt” i modsætning til stramt. Kinbaku er termen for en mere erotisk og visuelt flot form for bondage, hvor kemien mellem de to parter er grundlæggende.

Når Jac binder hende, giver hun slip på kontrollen.

- Det er Jac, der bestemmer, hvilken vej vi skal gå i forhold til, hvad det vækker i mig, siger Trine og slår fast, at alt er samtykkende, og at hun har altid mulighed for at sige fra, hvis hun enten ikke har lyst, eller hendes krop giver efter for smerten.

- Når Jac binder mig overgiver mig. Jeg har blind tillid til, at han passer på mig og respekterer mine grænser, og jeg er tryg ved at hengive mig til hans lyster, fortæller Trine og forklarer, at når det første reb er lagt, så er det op til Jac, hvad der skal ske.

- Det kan være at se mig lide, være sårbar, skrøbelig eller blive liderlig, forklarer Trine og pointerer, at der ikke er to Kinbaku-seancer, der er ens.

Trine dyrker Kinbaku med andre end Jac, dog kun med personer, hun har meget tillid til.

- Jeg har tillid til, at riggeren er indfølende og respekterer mine grænser, ligesom riggeren har tillid til, at jeg udtrykker dem, hvis det er nødvendigt.

Annonce

En del af BDSM

Kinbaku er en leg, der ligger under BDSM (Bondage, Dominans, Sadisme og Masochisme, red.), og for mange der dyrker Kinbaku, handler det derfor også om smerte.

- Altså den smerte, man har lyst til at lege med, forklarer Trine og forklarer, at det også kan handle om vægtløsheden og muligheden for at komme ud af alle tanker og ned i kroppen.

Hvad er BDSM?

Bogstaverne i BDSM står for Bondage, Dominans, Sadisme og Masochisme. De er egentlig en paraply-betegnelse for en lang række seksuelle praksisser og feticher. Det er kendetegnet ved, at deltagerne påtager sig tydelige roller, hvor magtforholdet er ulige. Og så er smerte og ydmygelse sexet.

- Smerten kan noget, svarer Trine og pointerer, at folk løber maraton eller dyrker ekstremsport, selvom man må formode, at det gør ondt på de fleste.

Hun fortsætter:

- Det at hænge i reb udfordrer din fysiske udholdenhed. Du bliver høj, da kroppen frigiver dopamin, endorfiner og adrenalin. Naturlige stoffer i kroppen, der giver en følelse af naturlig skævhed.

Og det kick søger mange, hvad enten de dyrker Kinbaku, BDSM eller ekstremsport.

Trine forklarer, at hun kan komme i en meditativ tilstand, samtidig med at der er mange følelser på spil.

Intimiteten og intensiteten er nogle gange så stærk, at det virker mere erotisk end sex.

Trine, Kinbaku-dyrker

- Intimiteten og intensiteten er nogle gange så stærk, at det virker mere erotisk end sex.

Hvordan?

- Det at blive set og give mig hen. At blive observeret og rummet i alt, hvad der måtte komme, og at riggeren ovenikøbet nyder det, er en større intimitet, end jeg har oplevet ved det meste almindelige sex, svarer Trine uden at tøve.

Annonce

Kunstudstilling og Kinbaku

Udover at dyrke Kinbaku privat eller i Kinbaku Lounge i Valby, har Trine og Jac også optrådt med det i forskellige undergrundssammenhænge.

Derfor har de sagt ja til at lave en performance act 20. maj klokken 17:00 og igen klokken 18:15 på Bredgade 22.

I hver performance, der varer cirka 20 minutter, vil Trine og Jac vise den intense dynamik, som opstår, når én part afgiver kontrollen og viser tillid til den anden.

- At kunne læne sig ind i et andet menneske og stole blindt på, at man bliver grebet, er noget af det sværeste, jeg ved. Tråden i mange af mine malerier handler om at være begrænset af ydre omstændigheder eller indre magter. Og hvad der sker, hvis vi tør vise vores sårbarhed. Slippe kontrollen et øjeblik. Det er forbandet svært. Og det er dét jeg ønsker at vise med denne performance art, udtaler kunstner Julie Bidstrup, hvis udstilling netop omkredser temaer som tillid, kontrol, nærvær og flakseri.

Og Trine ser frem til at vise pointen i Julies kunstværker gennem brug af reb.

- Det, du vil opleve 20. maj, er en smagsprøve på Kinbaku. Dog så vil jeg ikke være ophængt, det vil foregå på gulvet. Måske vil Jac blotte mig lidt. Det bliver nært og intimt. Ingen wow-faktor, griner Trine, der håber, at deres performances underbygger Julie Bidstrups kunst og budskab ved at vise den skønhed og energiudveksling, der opstår under Kinbaku.

Trine håber også at hun kan fjerne lidt af det tabu, der er omkring Kinbaku og BSDM.

- Det er sårbart både for mig og Jac at stille os frem på første parket på den her måde, og af samme grund har hun og Jac heller ikke lyst til at stå frem med deres rigtige navne.

- Kinbaku og BDSM er stadig en undergrundsting, og det er svært at stå frem med, fortæller Trine, som er bange for at brænde sine broer, hvis en kommende arbejdsgiver googler hendes navn (som er genkendeligt, red) og derved sorterer hende fra.

Julie Bidstrups udstilling

Indehaver af Vanløse galleriet, Bidsart, Julie Bidstrup, udstiller i Bredgade 22 i perioden 19. maj til 24. maj. Gæstekunstner Christian Agner debutterer ved udstillingen.

20. maj klokken 17 og klokken 18.15 er der performance art i Kinbaku.

Hver forestilling varer ca. 20 minutter. Trine vil have tøj på, og de vil ikke have samleje under deres performances.

Se kalender for andre events i perioden på www.bidsart.dk

Jac har det på samme måde.

Men I står frem på Instagram og nu i den her performance. Hvorfor så ikke tage hele springet og stå frem med jeres identiteter for at bryde det her tabu?

- Jeg ville ønske, at jeg kunne være ligeglad, da det ikke er noget, jeg skammer mig over. Mine forældre ved det. Men der er forskel på at deltage i en performance og stå frem med navn i en artikel, svarer Trine og siger afsluttende:

- Desværre er samfundet stadig sådan, at man hurtigt dømmes, selvom det vi foretager os jo bare en erotisk leg mellem to samtykkende individer, og jeg bliver nødt til at tænke på min rolle på arbejdsmarkedet.

Trine og Jacs identiteter er redaktionen bekendt. Du kan følge dem på Instagram under kunstnernavnene Tiedupandpersonal (Trine, red) og Jac Fabian (Jac, red)


Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
hjælp

Bodil holder Valby skraldefri, nu har hun brug for din hjælp: Mangler plads til 500.000 cigaretskodder

Kaos

Annettes restaurant ødelægges af bygge-kaos: Jeg har været her i 38 år og har aldrig oplevet noget lignende

Valby

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Valby

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Samvær

Nicklas og Jonas puster liv i bydelen: Åbner kaffebar, brød-butik, pakkeshop og så serverer de øl og vin

Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Valby For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Valby

Butiksliv

Martin erobrede Valbys hjerter bag kassen i Irma: Nu er han kåret som Danmarks Sødeste Kassemedarbejder

Valby

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Annonce