Annonce
Bolig og livsstil

Inges køkken: Dip af bagt græskar og hvidløg

Foto: Skovdalnordic.com

Lige om lidt er der græskar overalt. Du kan både købe dem i butikkerne eller ved vejboderne. Derfor handler oktobers madskole om græskar. Det mest kendte er det store, orange græskar, der hedder ”crown prince”. Frugtkødet har en lys-orange farve og en sød, nøddeagtig smag. Jeg synes, det er det smukkeste græskar, man kan få. Det kan nemt spises frisk fra jord til bord, men bevarer smagen længe.

Skal du bruge græskar til pynt, skal du finde en god størrelse, da de mindre på grund af fastheden ikke egner sig særlig godt til at lave græskarlygter af.

Her kommer opskriften på en dip af bagt græskar.

Annonce

Ingredienser

  • 800 g græskar
  • 1 helt hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

Skær græskarret i skiver og fjern kernerne. Lad skallen være.

Halver hvidløget efter at have pillet det.

Læg græskar og hvidløg på en bageplade, dryp med lidt olivenolie og bag i 35 minutter ved 200 grader.

Fjern skallen fra græskaret og blend hvidløgsfed og græskar med olivenolie, honning og salt.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bolig og livsstil

Broderi, bajer og bandeord: -Jeg vil hellere have klippet fingrene af end at brodere missekatte i en robåd

Annonce