Annonce
Bolig og livsstil

Inges køkken: Crumble med marcipan

Foto: Skovdalnordic.com

Der er en helt speciel grund til, at jeg lod decembers madskole med marcipan fortsætte ind i januar. For måske har du købt for meget marcipan til jul, og det er selvfølgelig sagt i spøg, for man kan jo ikke få for meget marcipan, vel? Men har du alligevel en rest, så brug den i en crumble, som er den perfekte madspildskage. På den måde undgår du madspild, som der jo er højsæson for i julen.

Du kan skifte de grovvalsede havregryn ud med alle mulige slags mysli eller forskellige former for nødder, som du måske også har en rest af. Det kan være mandler, valnødder eller hasselnødder.

Ingredienser

  • ½ dl ahornsirup
  • 200 g marcipan
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 50 g finvalsede havregryn
  • 50 g hele mandler
  • 300 g blåbær eller anden frugt
  • Evt. cremefraiche

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.

Bland ahornsirup, marcipan, havregryn og mandler sammen.

Fyld formen med blåbær.

Top med marcipanmassen med gryn og nødder og sirup.

Bag i 20 minutter til crumblen er gylden.

Tip: Server med cremefraiche.

Annonce

Mest læste

sygeplejerske

Ulla begynder igen som sygeplejerske: - Jeg håber at kunne gøre en forskel for både kolleger og patienter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Medie: Mette Frederiksen ventes at fjerne restriktioner

Valby

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Annonce