Annonce
Byliv

Hotel- og Restaurantskolen vil udvide med campus og boliger: - Det er stadig en drøm, men vi tror på den

Hotel- og Restaurantskolen og direktør Anne-Birgitte Agger har store drømme for skolens fremtid. Arkivfoto: Martin Sørensen
Forhandlinger med PensionDanmark er stadig i gang. Lokalplan og kontrakter er endnu ikke på plads. Men Hotel- og Restaurantskolen håber at gennemføre en stor drøm om en ny skole og en gastronomisk campus med studieboliger og familieboliger.

I halvandet år har Hotel- og Restaurantskolen arbejdet på forberedelserne til at føre en stor drøm ud i livet på skolens adresse på Vigerslev Allé.

- Vi har hele den her gamle Aller-grund, og vi har dybest set for meget plads og ingen penge. Så vi håber, at vi i et samarbejde med PensionDanmark kan skabe en gastronomisk campus med en ny skole, studieboliger og familieboliger. Det er stadig en drøm, men vi tror på den! Der er bare stadig mange brikker, som mangler at falde på plads, fortæller skolens direktør, Anne-Birgitte Agger.

Drømmen omfatter både nybyggeri og ombygning af flere af Allers gamle bygninger.

Annonce

- Det er meningen, at vi bevarer tårnet og det røde murstensbyggeri ud til Vigerslev Allé og Kjeldsgårdsvej, som er bevaringsværdigt, og der skal være boliger. Vi ønsker os så en ny skole fuld af værksteder i stedet for en masse klasselokaler og lange gange, som vi har i dag. Og så ønsker vi os en bæredygtig skole, både hvad angår strømforbrug og alt hvad der foregår i køkkenet. Hvis vi lærer vores elever at mestre bæredygtighed, gør vi både dem og samfundet en tjeneste, siger Anne-Birgitte Agger.

Ser man et luftfoto af skolen, er næsten hele grunden bebygget.

- Men bygningerne er ikke særligt høje, bort set fra dem ud mod Vigerslev Allé. Så vi vil have mere grønt på grunden og så gå i højden. Vi vil have orangeri på taget og etagerne, for vi vil gerne lave så mange råvarer som muligt selv og gennemføre jord til bord-tanken.

Hotel- og Restaurantskolen. Bygningerne ud mod Vigerslev Allé og Kjeldsgårdsvej er tænkt bevaret i skolens planer om nybyggeri og ombygning. Foto: Hanne Bjørton

De ønskede studieboliger skal skolens elever have fortrinsret til.

- Vores elever har smaddersvært ved at få en bolig, og vi mangler elever, så det vil være fint, hvis det kan komme til at gå op i en højere enhed.

Også fedt for bydelen

Endnu er skolen i gang med forhandlinger med PensionDanmark. Og der skal ske ændringer i lokalplanen, før projektet kan gennemføres, fordi grundens anvendelse skal ændres fra erhverv til bolig og erhverv.

Foreløbig har idegrundlaget været i en indledende høring, blandt andet i Valby Lokaludvalg, som grundlæggende ser positivt på ideen. Bygges der ungdomsboliger, ønsker lokaludvalget, at de underlægges reglerne for kollegieboliger og tilbydes til en pris, som studerende kan betale, og udvalget bakker skolens intention op om at give egne elever fortrinsret.


Det er meningen, at vi bevarer tårnet og det røde murstensbyggeri ud til Vigerslev Allé og Kjeldsgårdsvej, som er bevaringsværdigt, og der skal være boliger.

Anne-Birgitte Agger, direktør, Hotel- og Restaurantskolen


Københavns Kommunes forvaltning forventer, at et lokalplanforslag kan være klar til politisk behandling omkring årsskiftet, og godkendes det, kan det komme i offentlig høring i februar-marts i det nye år.

- Det ville også være fedt for bydelen, hvis det bliver gennemført. Alternativt skulle vi sælge grunden og flytte ud af byen, men det er bestemt ikke det, vi har lyst til. Vi vil gerne være en del af byen, siger Anne-Birgitte Agger.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Gense livedebatten: Skal alle have råd til en bolig i København?

Nedtællingen er begyndt...

Et af byens lækreste hoteller har meldt sin ankomst på vores store kvindemesse

Valby

Flere unge føler sig ensomme: Nu styrker København byens ungdomsklubber

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Byliv

TV-succes får Nova til at satse på drømmen: Jeg har lovet dommerne at gå efter det

Byliv

I fem år samlede det unikke sted bydelen: Nu går borgerne ind i kampen for at få livet tilbage

Trafik

Bekymrede forældre jubler efter års kamp: Der er faldet en sten fra vores hjerter

Valby

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

112

Flere borgere jagtet af mystisk grå bil: Nu beder politiet om hjælp i sagen

Alarm 112

24-årig kendt skyldig i forsøg på terror

Trafik

Proppen sat i for parkering udefra: Michels villakvarter fik selv indført skrappere regler

Trafik

Nu strammes der op mod parkering udefra: Valby skal have mere tidsbegrænset parkering

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Annonce