Annonce
Byliv

Gammel fabriksbygning får nyt liv: Christina kan ikke vente med at åbne særligt tilbud til Valbys ældre

Christina Fruergaard bliver forstander på Valbys nye friplejehjem. Foto: PR
Til november åbner Grønttorvets Friplejehjem op for beboere, og de kan se frem til at nyde en hverdag med hjemmelavet mad, udsigt ud over København, et lækkert spabad og ikke mindst nærvær, omsorg og pleje.

På Grønttorvet i Valby er håndværkere i fuld gang med at ombygge den tidligere fabriksbygning til et moderne friplejehjem, som åbner til november 2021.

Grønttorvets Friplejehjem har plads til 66 beboere, og de kan alle se frem til frem til en hverdag i lyse omgivelser med udsigt ud over København og med grønne oaser både i området uden for hjemmet og på de fine tagterrasser.

Christina Fruergaard er ansat som forstander på Grønttorvets Friplejehjem, og hun ser frem til, at bygningen snart står færdig – og ikke mindst til at den bliver fyldt med liv af både beboere og ansatte.

Annonce

Hvis begge personer i et par har behov for en plejebolig kan det ofte være en udfordring at finde et hjem, som kan tilbyde lejligheder ved siden af eller over for hinanden. Men den mulighed har vi.

Christina Fruergaard, forstander

- Jeg glæder mig til, at vi kan åbne dørene og give vores beboere en hverdag, hvor vi kan nyde hinandens selskab og udnytte de fine faciliteter, siger Christina Fruergaard, og fortæller, at der blandt andet vil blive lagt særlig fokus på måltiderne.

- Hjemmet har eget produktionskøkken, og den dejlige hjemmelavede mad vil være med til at sikre, at måltiderne bliver et af dagens store højdepunkter. Beboere og ansatte vil spise sammen, og vi vægter tid og ro omkring måltiderne højt, da et godt måltid mad i hyggelige rammer er vigtigt for livskvaliteten, siger Christina Fruergaard, der også pointerer, at det naturligvis er muligt at sidde alene og spise, hvis det er det, man ønsker.

Ledige pladser på friplejehjemmet

Flere beboere er allerede visiteret til at flytte ind på Grønttorvets Friplejehjem, men der er også stadig ledige lejligheder. Her i opstarten er der også en unik mulighed for, at ægtefæller eller samlevere kan flytte ind på hjemmet og fortsætte deres hverdag sammen.

- Hvis begge personer i et par har behov for en plejebolig kan det ofte være en udfordring at finde et hjem, som kan tilbyde lejligheder ved siden af eller over for hinanden. Men den mulighed har vi netop her i opstarten, siger Christina Fruergaard, der også gør opmærksom på, at alle kan flytte ind på hjemmet – uanset hvilken kommune man bor i nu.

Håndværkerne er i fuld gang med at gøre Valbys nye friplejehjem i Grønttorvet klar til indflytning. Foto: PR

- Når man er visiteret til en plejebolig, kan man frit vælge, at man gerne vil bo på Grønttorvets Friplejehjem. Og det er ikke dyrere end et kommunalt plejehjem, siger Christina Fruergaard.

Hun uddyber at de fleste lejligheder, der er til rådighed er torumsboliger, der står til en husleje på 10.200 kroner. Det er muligt for beboerne at nedbringe omkostningerne for lejemålet ved at ansøge om boligstøtte.

Annonce

Har særlige værdier

Grønttorvets Friplejehjem er en del af Danske Diakonhjem, som tager udgangspunkt i det kristne livs- og menneskesyn.

Det betyder dog ikke, at man skal være kristen for at få plads på Grønttorvets Friplejehjem, siger Christina Fruergaard.

- Det betyder ikke, at man skal være kristen for at flytte ind eller arbejde her, men det betyder, at vi har det enkelte menneske i fokus, og vi møder hinanden med ligeværdighed og respekt. Vi ønsker at give alle en god hverdag, hvor der bliver lyttet til den enkeltes behov og ønsker, og hvor alle bliver mødt med den pleje og omsorg, de har behov for, lyder det.

Kom til åbent hus

Grønttorvets Friplejehjem inviterer alle interesserede – både beboere, pårørende, medarbejdere og andre – til Åbent Hus den 29. september fra kl. 16-19. Læs mere på hjemmesiden www.grønttorvetsfriplejehjem.dk.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Gense livedebatten: Skal alle have råd til en bolig i København?

Nedtællingen er begyndt...

Et af byens lækreste hoteller har meldt sin ankomst på vores store kvindemesse

Valby

Flere unge føler sig ensomme: Nu styrker København byens ungdomsklubber

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Byliv

TV-succes får Nova til at satse på drømmen: Jeg har lovet dommerne at gå efter det

Byliv

I fem år samlede det unikke sted bydelen: Nu går borgerne ind i kampen for at få livet tilbage

Trafik

Bekymrede forældre jubler efter års kamp: Der er faldet en sten fra vores hjerter

Valby

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

112

Flere borgere jagtet af mystisk grå bil: Nu beder politiet om hjælp i sagen

Alarm 112

24-årig kendt skyldig i forsøg på terror

Trafik

Proppen sat i for parkering udefra: Michels villakvarter fik selv indført skrappere regler

Trafik

Nu strammes der op mod parkering udefra: Valby skal have mere tidsbegrænset parkering

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Annonce