Annonce
Gadebelysning

Frida råber politikerne op: Valby er en mørk og utryg bydel

Området omkring Langgade Station er et af de steder, hvor Frida fra Ålholm Skole efterlyser bedre gadebelysning. Foto: Marck Esbjørn B Permin

Debat: Nu er det blevet oktober, og eftermiddagen og morgenerne bliver mørkere. Når jeg cykler i skole lidt i otte, eller når jeg skal hjem fra aktiviteter eller venne-besøg om eftermiddagen, er det allerede mørkt, og der er bare alt for lidt gadebelysning.

For eksempel er der næsten ingen lys i Søndermarken eller på de mange små stier, der forbinder villakvarterne. Jeg kan nævne den lille cykelvej mellem Tschernings Alle og Søndre Alle eller ved gangbroen over Danshøj station. Også i området omkring Langgade Station mangler der gadebelysning. Dette er blot nogle eksempler, listen er desværre meget længere.

Det er med andre ord blevet tydeligt for mig, at gadebelysning ikke står særlig højt på politikernes dagsorden. Kan det skyldes, at de har svært ved at sætte sig ind i, at dette er et problem? Eller at man ønsker at spare penge i kommunekassen?

Annonce

Som ung i Valby, og jeg antager at mange ældre også føler det samme, er Valby blevet en mørk og utryg bydel. Hvis jeg går ude, når det er mørkt på en vej uden gadelygter, er jeg i forvejen utryg.

Det er jo desværre sådan, at rigtigt mange forbrydelser såsom voldtægter, tyverier og lignende ofte sker efter mørkets frembrud og i områder, hvor der mangler belysning. Dette påvirker mig.

Ofte ender jeg med at løbe, mens jeg mærker, hvordan angsten og frygten bygger sig op indeni. Nogle gange vil jeg ikke engang gå ud, fordi der er så mørkt.

Frida 8. klasse Ålholm Skole

Ofte kan jeg se mørke skikkelser på vejen eller et menneske, der enten går bag mig, foran mig eller kommer mod mig, og når jeg hverken kan se deres ansigt eller beklædning tydeligt, bliver jeg bange. Ofte ender jeg med at løbe, mens jeg mærker, hvordan angsten og frygten bygger sig op indeni. Nogle gange vil jeg ikke engang gå ud, fordi der er så mørkt.

Vi er mange, der har det sådan, jeg snakker tit med mine venner om det, og hvis jeg har været hos min veninde, beder hun mig også altid om at sende en besked, når jeg er kommet hjem.

Jeg synes, at det er forkert, at vi skal have det sådan i Valby, jeg elsker ellers at bo her i bydelen, men jeg føler ikke, at min tryghed bliver prioriteret højt nok af dem, der bestemmer.

Hvornår kan vi forvente en handlingsplan og flere penge til gadelygter? Hvis gadebelysning anses for at være for dyrt, så findes der måske alligevel løsninger.

Kan bydelen for eksempel prioritere, at lygterne lyser på de tidspunkter flest mennesker er ude fremfor hele natten?

En god start vil måske være at kortlægge problemet, finde ud af hvor mange valbyborgere, der har det som mig og også spørge borgerne til råds om, hvor problemet er størst. Jeg tror, politikerne vil blive overrasket over problemets omfang.

Så kære politikere, hvornår vil I tage dette problem alvorligt?

Annonce
Kaos

Bilister i Valby må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Byggekaos ved station: - Det er jo et evighedsprojekt, siger Michael

Musikfest

Efter to års tørke: Kæmpe koncert vender tilbage i Valbyparken

Mangel på sygeplejersker

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

112

Nyt fra politiet: Her begyndte branden i Maxi Zoo

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

Valby

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Juletradition

Thomas og juletræssælgerne vil starte ny Valby-tradition: Vi spreder ren kærlighed

Trafik

Nu er det fastlagt: Nyt lyskryds på vej til Valby Langgade

Valby

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Annonce