Annonce
Byliv

Elsket dyrelegeplads i forfald: Kan kun reddes, hvis kommunen tager ansvar

Børnene på legepladsen 'Dyren' kan nyde selskab af blandt andet grise, kaniner, undulater og geder. Foto: Bjarke Strøm
Boligforeningen Folehaven beder nu om politisk hjælp til at få moderniseret den højt elskede men meget slidte og utidssvarende legeplads ‘Dyren’ i Folehavekvarteret.

Det kommer ikke som en overraskelse for dem, der kender ‘Dyren’, at den elskede legeplads, hvor børn kan nyde selskab af blandt andet grise, kaniner, undulater og geder, trænger til en kærlig hånd.

Det behov er bestemt ikke blevet mindre i kraft af den kommende skolesammenlægning i skoleåret 2022/2023.

Bestyrelsen i Boligforeningen Folehaven har siden 1954 løbende vedligeholdt Dyren, men de har ikke kunnet følge med. Derfor fremstår Dyren, der er et tilbud til bydelens børn i 4. og 5. klasse, i dag langt fra den standard, som byboer efterspørger i legepladser og dyrelegepladser.

Annonce

Leif Milner, der er daglig leder på Dyren, fortæller, at det er en unik legeplads, som risikerer at gå tabt.

- Det betyder noget hver gang den låge går op (ind til legepladsen, red.). Jeg drømmer om at endnu flere kommer forbi enten som børnehaveinstitution, som plejehjem, som skoleklasse eller familie. Her kan alle lære noget om omsorg, fællesskab, tålmodighed og samarbejde, siger Leif og fortsætter:

- Vi drømmer om en bedre sammenhæng til folkeskolen og sammenhæng til byrummene på Kirsebærhaven og det kommende nye plejecenter.

Behov for hjælp

Afdelingsbestyrelsen i Folehaven har inviteret Mette Reismann på besøg på Dyren, som boligforeningen 3B Folehaven ejer og som Københavns Kommune lejer sig ind i til at drive klubtilbud for børn i 4. og 5. klasse.

Det har de gjort for at få politisk opmærksomhed på den manglende istandsættelse, der er svær at løfte som boligforening, fordi der er mange poster, der skal klares. Med andre ord: De har brug for hjælp til istandsættelsen.


Dyren mangler fornyelse, men at det er en meget stor post for en almen boligforening, når der samtidig er 1.000 boliger, der skal istandsættes samt nye affaldssystemer og gårdrum, der skal implementeres. Dyren kræver, at kommunen tager et ansvar.

Fatiha Chrifi


- Dyren mangler fornyelse, men at det er en meget stor post for en almen boligforening, når der samtidig er 1.000 boliger, der skal istandsættes samt nye affaldssystemer og gårdrum, der skal implementeres. Dyren kræver, at kommunen tager et ansvar og hjælper med en grundig istandsættelse, så de nye børn, der starter fra det nye skoledistrikt, får gode vilkår, når de skal i klub, og at Dyren bliver et trækplaster også uden for skoletid, fortæller Fatiha Chrifi, der selv har haft børn i Dyren og som bor i boligforeningen.

Annonce

Kommende skolesammenlægning

Mette Reismann fortæller, at hun ser et stort behov for at give Dyren en opfrisker, ikke mindst når man tænker på den kommende skolesammenlægning.

- Det forpligter jo lidt at sammenlægge skoler. Og det forpligter, at kvaliteten af vores klubtilbud har en høj nok standart til, at de ressourcestærke beboere ikke fravælger de lokale tilbud til fordel for private skoler og tilbud, siger hun.

Grisen Gurli byder Mette Reissmann velkommen på Dyren. Foto: PR

Ved den omtalte skolesammenlægning kommer Lykkeboskole og Kirsebærhavens skole til at varetage indskoling for et stort skoledistrikt, mens der bliver fælles udskoling på en ny skole ved Torveporten.

Kirsebærhavens Skole, fritidsinstitutionerne og Dyren skal dermed samle børn på tværs af et meget stort skoledistrikt.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Zoos husfotograf: Jeg har verdens bedste fritidsjob

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Det sker

Find din bedste historie frem: Vi bytter for noget koldt at drikke

112

Nye oplysninger i sag om voldtægt af ung kvinde: Politiet beder borgerne om hjælp

Byliv

På opdagelse i egen baghave: Her kan du opleve nogle af Valbys perler

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Valby

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Byliv

Maria og Anders vil køre Europa tyndt i Brede Berta: Vi skal væk fra hverdagen og sætte det hele på pause

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Annonce