Annonce
Byliv

Du bliver så hurtigt voksen: Ja det er klart, når alle skynder på mig

14-årige Nikolaj Anthon har skrevet et indlæg til sin lokalavis om sin oplevelse af at vokse op og på, hvilken betydning corona har haft for ham. Foto: Privat

Debat: Livet er sat på pause for os unge. Jeg går i 8. klasse og oplever tit at blive spurgt om, hvad jeg vil være efter skole. Om jeg ville tage en uddannelse eller komme i lære hos en maler, og hver gang bliver jeg nødt til at svare, jeg ved det ikke.

Det hele ligger i, at jeg ikke vil noget. Lige nu, synes jeg, at livet går for hurtigt. Det er svært at vælge, hvad jeg vil bruge mange år af mit liv på. Jeg mener, at man skal give unge deres ungdom, fordi da jeg var lille, glædede jeg mig til at blive en af de store. Nu drømmer jeg om, at kunne komme tilbage til 3. klasse, fordi der havde jeg frihed til at være barn. Nu føler jeg, at jeg er kommet i helvede, fordi der er så meget pres, fordi det hele skal gå så hurtigt. Jeg synes ikke, at man skal give en 8. klasse-elev eller 9. klasse-elev så meget pres.

Der skal være mere frihed eller bare mere tid til at tænke. I alle de år jeg har gået i skole, har jeg glædet mig til at komme i praktik, og så når jeg endelig kommer op i 8. klasse, så kommer der corona. Og det betyder, at jeg ikke kan komme i praktik i år og måske heller ikke næste år. Det er med til at påvirke mig, fordi så kommer jeg ikke ud og oplever, hvordan det er at være medarbejder i fakta eller i en fritidsklub. Jeg ved ikke, hvordan det er, og hvad jeg skal være.

Annonce


Jeg hører tit: ej hvor bliver du hurtigt voksen. Men ja, det er klart, når alle skynder på mig.

Nikolaj Anthon


Jeg kender mange, som lige er blevet færdige med 9. klasse, men stadig ikke har nogen ide om, hvad de vil i livet. Jeg vil godt ud og opleve ting, når jeg er færdig med skolen, f.eks. ud og springe i faldskærm eller være på ferie i 2 måneder i Spanien. Altså bare ud og opleve ting, men det føler jeg ikke der plads og tid til. Jeg synes, der skal laves om på tingene. Lad børn være børn, lad unge være unge, og for den sags skyld også lad ældre være ældre.

Så jeg synes, vi skal lave om på tingene og ikke skynde så meget på de unge, fordi jeg hører også tit:

- ej hvor bliver du hurtigt voksen.

Men ja, det er klart, når alle skynder på mig, og vil have jeg bliver voksen, og det gør mig sur, fordi jeg vil ikke være voksen, jeg vil leve min ungdom og opleve de ting, jeg har drømt om, siden jeg var lille. Men jeg har bare ikke tiden til det, og jeg gider ikke bare at tage en uddannelse, fordi der er tid. Jeg vil vide, hvad jeg vil med livet og tage det stille og roligt.

Jeg kommer fra en familie, hvor det er meget splittet, hvad mine forældre og søskende er. F.eks. er min storebror sygeplejerske, min søster arbejder i en bager, min far er VVS’er, og min mor er afdelingsleder for et stort firma.

Det hele er så fedt, men på hver deres måde, og det er derfor, jeg mener, at man i folkeskolen skal give eleverne meget mere praktik, så man ikke bare kan vælge en eller to ting, og tage stilling ud fra det.

Jeg skal prøve mange ting af for ligesom at vide, okay det her vil jeg og ikke bare nu, men også de næste 20-30 år, og derfor skal vi give elever mange flere muligheder, som åbner en ny verden af jobs og ting, man kan blive. Det er et kæmpe problem, at vi unge bliver stresset, og det skal stoppes nu, så unge kan leve deres ungdom og tage ordentligt stilling til deres liv.

Annonce
Sport

Christian Eriksen skal have indopereret en pacemaker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Stemt ned: Politikere afviser røgfri strande i København

Samfund

Jeanette blev efterladt på en trappesten som spæd: Nu har hun viet sit liv til at hjælpe andre

Valby

Helt ny badestrand flyder allerede med skrald

Byens Bedste LIV

Billetsalget til Danmarks største madfestival, Copenhagen Cooking, starter i dag

Byliv

Nima skabte unikt samlingspunkt i Valby: Nu vender han tilbage med nyt liv

Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Valby

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Byliv

Burger, fadøl og DJ: Kom med til fest på Bøff Burgerbar

Navne

Steen blev piccolo hos bryggerierne som 14-årig: Nu hænger Carlsberg et maleri op af ham

Debat

Sådan udnytter vi bedst flytningen af Valby Bibliotek

Byliv

Signe samler på solstrålehistorier i Valby: Nu bliver hun hyldet af sine naboer

Byliv

Udfordringen med affald på Vestre Kirkegård vokser: Nu kommer kommunen med flere nye tiltag

Annonce