Annonce
Erhverv

Dansk Industri vil hurtigere have grønt coronapas efter smitte

Som det er i dag, bliver coronapasset grønt, 14 dage efter at smitten er konstateret. (Arkiv). Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Det tager for lang tid at få grønt coronapas efter smitte, mener DI, der savner sammenhæng i regler.

Coronapasset bør være godkendt til brug, syv dage efter at man har fået konstateret smitte, så det flugter med øvrige anbefalinger.

Sådan lyder opfordringen fra Dansk Industri (DI) forud for et møde i Epidemiudvalget onsdag.

- Der er ikke helt ræson i reglerne. De er ikke helt sammenhængende.

Annonce

- Det giver ikke mening, at du bliver betragtet smittefri efter syv dage i isolation uden symptomer, men dit coronapas først er grønt efter 14 dage, siger politisk direktør i DI Emil Fannikke Kiær.

Som det er i dag, bliver coronapasset grønt, 14 dage efter at smitten er konstateret.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at det bliver sat ned til 11 dage. Men ifølge DI er syv dage mere passende, fordi det vil være mere i overensstemmelse med de andre regler.

Ifølge anbefalingerne kan man betragte sig som smittefri og begive sig ud i samfundet efter 48 timer uden symptomer eller syv dage efter den positive test, hvis man slet ikke har haft symptomer.

- Udfordringen er, at du for eksempel som medarbejder kan være helt symptomfri og ifølge retningslinjerne kan gå rundt i samfundet fuldstændig frit, men hvis en virksomhed har krav om et grønt coronapas, så kan du ikke møde ind på arbejde.

- Det skaber stor forvirring og betyder rigtig meget for arbejdspladser, hvis de mangler kolleger, som i virkeligheden ikke er syge og derfor godt kunne komme på arbejde, siger Emil Fannikke Kiær.

Han fortæller, at det vil gøre en "kæmpe forskel", hvis reglerne bliver ændret fra 14 til 11 dage, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Men hvis det går fra 11 til 7 dage, som DI ønsker, vil det gøre en endnu større forskel for arbejdspladserne.

- Det betyder helt konkret, at medarbejdere, der i dag sidder hjemme, men som i virkeligheden ikke fejler noget, kan komme på arbejde. Det har kæmpestor betydning for især produktionsarbejdspladser, hvor det kræver fysisk tilstedeværelse.

- Det kan være slagterier eller produktionsvirksomheder eller andet, hvor medarbejdernes tilstedeværelse er nødvendig for, at man kan opretholde en produktion, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Se hvem der støtter hvem: DF's folketingsgruppe er splittet i formandsstrid

Valby

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Annonce