Annonce
Byliv

Broderer bandeord og drikker øl, imens hun syr korssting: Nu kommer rock'n roll broderist til Brasserie Valby

Trine Runge Jessen er uddannet fra Designskolen i Kolding og har fået landsdækkende kultstatus med sine broderier af bandeord, ølflasker, pølsemix og Sofie Linde. Foto: Trine Runge Jessen / Anna Marín Schram
Det tog kun få timer før en workshop i fandenivoldsk broderi blev udsolgt. Nu lover Trine Runge Jessen, der står bag, snart at komme forbi igen og lære "københavnerne" at få skuldrene ned, imens de dyrker håndarbejde.

Nogle salgstekster går bare rent ind. En af dem var den her fra Trine Runge Jessen:

- 2021 er året hvor vi forsøger at holde al råddenskab væk med nål, tråd og en smule alkohol! Kom til broderi-workshop hos Broderist og få en megasjov aften med en ret skæv tilgang til broderiet som omdrejningspunkt. Alle kan være med og der er grinegaranti! Der broderes bandeord, heavy metal motiver, girl power og meget andet! Du vælger selv hvad du har lyst til at brodere på selve aftenen, kunne man blandt andet læse i invitationen til at komme til broderi-workshop, som afholdes på Brasserie Valby.

I løbet af ganske få timer var de tre gange 12 pladser til workshoppen udsolgt fortæller Anne Rebecka Bastholm, der ejer brasseriet sammen med sin mand Sofus.

Anne havde selv faldet over Trine Runge Jessen på de sociale medier og deltaget i århusianerens "brodega"-onlinebegivenheder, hvor man sad sammen hver for sig og broderede og drak en øl (eller flere).

- Jeg syntes simpelthen, det var så sjovt. Så jeg foreslog, at Trine kom til Valby og afholdt en broderi-workshop her hos os på brasseriet. Og Trine var helt med på ideen, fortæller Anne Rebecka Bastholm.


Jeg broderer af princip kun motiver, der er sjove, mærkelige eller anderledes, og jeg vil hellere have fingrene klippet af end at brodere sommerfugle og nisser.

Trine Runge Jessen


En af de ting, Trine Runge Jessen er kendt for at have broderet, er tarteletfyld på dåse. Men i stedet for at servere tarteletter og en Ceres øl til workshoppen, byder Brasserie Valby på vol au vent og en enkelt genstand. Det kan være et glas rødvin eller en af brasseriets hjemmebryggede specialøl.

Broderede bandeord

I Århus glæder Trine Runge Jessen sig til at komme til København og dele ud af sin fandenivoldske tilgang til håndarbejdet.

- Jeg plejer at sige, du skal tage dig en bajer, imens du broderer. Det får lige skuldrene lidt ned. Man skal altså ikke tage det så alvorligt som i gamle dage, hvor man lærte i skolen, at hvis ikke bagsiden på et broderi var lige pænt som på forsiden, så var det helt mislykket, siger Trine Runge Jessen, der er i stand til at lave motiver om til korssting, fordi hun er uddannet indenfor kunsthåndværk på Designskolen i Kolding.

Den fornemme uddannelse har dog ikke givet hende finde fornemmelser i forhold til at brodere.

- Jeg broderer af princip kun motiver, der er sjove, mærkelige eller anderledes, og jeg vil hellere have fingrene klippet af end at brodere sommerfugle og nisser. Der er noget fabelagtigt kontrastfyldt i at kombinere den traditionelle mønsterverden med noget helt skævt, og derfor har jeg blandt andet en perlerække af broderede madbilleder som den klassiske Jakabov, medisterpølser og andet obskurt dåsemad, siger Trine Runge Jessen.


vi forsøger at holde al råddenskab væk med nål, tråd og en smule alkohol!

Trine Runge Jessen


Annonce

Dødningehoved og hotdog

Når man deltager i en af hendes workshops er der et broderi-kit og en øl inkluderet. Man vælger selv, hvilket tema, man har lyst til at kaste sig over. Det kan for eksempel være broderede bandeord.

På spørgsmålet om hun kommer til Hovedstaden og afholder broderi-workshops igen falder hendes svar promte.

- Ja da mand! Og jeg glæder mig vildt meget til at komme til Brasserie Valby. Deres mad ser vildt lækker ud.

På Trine Runge Jessens hjemmeside www.broderist.com kan du finde gratis mønstre, blandt andet på et dødningehoved, et kvindetegn eller en hotdog. Hold øje med hendes sociale medier for at se, når hun næste gang afholder broderi-workshops.

Kokkene på Brasserie Valby iført hæklede kokkehuer med ordet "crack" broderet på af ejer Anne Rebecka Bastholm. Foto: Anne Rebecka Bastholm
Et begynder-broderi fra broderisten Trine Runge Jessen kunne for eksempel være dette bandeord. Foto: Broderist.com/Trine Runge Jessen

Klik her for at se et af de indslag, der var med til at give Trine Runge Jessen kultstatus på de sociale medier.

Annonce
Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Teenager anholdt for knivstikkeri i Valby

Annonce