Annonce
Trafik

Borgergruppe har kæmpet for 1A's gamle rute siden 2018 - Søndag kørte Movias løsning ud ad Vigerslev Allé

27. juni blev den nye buslinje 11 indført, så der er skruet op for antallet af afgange på Vigerslev Allé - her ved Vigerslev Allé Station. Foto: Hanne Bjørton
Thomas Dinsen er frontfigur i Facebookgruppen 'Bevar 1A', og han er delvist tilfreds med den nye buslinje 11, der skruer op for busafgangene på Vigerslev Allé: Det er ikke 1A, men det er et plaster på såret, siger han.

Så er der skruet op for antallet af busafgange på Vigerslev Allé, efter Movia i søndags 27. juni splittede linje 10 op i linje 10 og 11.

Den nye linje 11 kører fra Vigerslevvej ind mod byen i hele Vigerslev Allés længde, så ad Ingerslevsgade, Hovedbanegården ved Tietgensgade, H.C. Andersens Boulevard, og så vender den ved Rådhuspladsen. Hver anden afgang i dagtimerne samt alle aftenafgange køres til og fra Hvidovre Hospital og en vendeplads ved Byvej i Avedøre.

Linje 10 vil køre som hidtil fra Brønshøj Torv, Ålholm Plads og til Vigerslevvej, hvor man kan skifte til linje 11. Den nye linje 10 overtager betjeningen på den sydlige del af Vigerslevvej.

Annonce

- Dermed bliver ruterne for linje 23 og 133 mere direkte, skriver Movia i en pressemeddelelse.

Opdelingen sker efter et solidt borgerpres, der startede i 2018, efter trafikselskabet besluttede at omlægge linje 1A til en ny rute. Siden 2019 har 1A kørt til og fra Avedøre og Hvidovre Hospital ad Folehaven, og i stedet for som før at køre via Kgs Nytorv til Hellerup, kører 1A nu via Nørrebro og Østerbro.

- I Valby har der været en borgergruppe, som har været særligt kede af den busbetjening de har haft, efter Nyt Bynet åbnede, og busserne skulle køre nye veje, så de passede godt sammen med metroen. Derfor er vi glade for, at vi sammen med København og Hvidovre Kommuner kan præsentere to nye buslinjer, udtaler Movias plandirektør Per Gellert i pressemeddelelsen.

Undskyld-lagkage og gravøl

Plandirektøren hentyder til medlemmerne i Facebookgruppen 'Bevar 1A', der blev startet af Thomas Dinsen fra Valby i januar 2018 og siden er nået op på 3.500 medlemmer.

Gruppen fik mediernes bevågenhed og ikke bare ved hjælp af digitale protester:

- Vi lavede alt muligt, vi arrangerede gravøl ved Vigerslev Allé Station, da den nye rute for 1A blev indført. Vi fik lavet lagkager formet som busser til buschafførerne for at sige undskyld for, at vi brokkede os så meget. Vi købte en busreklame til 1A, hvor der stod 'Giv os den gamle rute 1A tilbage', efter der var samlet penge ind til det, fortæller Thomas Dinsen.

Han gik selv ind i kampen, fordi hans svigermor fra Hellerup med omlægningen af 1A ikke længere kunne tage bussen direkte hjem til datteren og svigersønnen i Valby.

- Jeg har ikke fået løst den udfordring med den nye linje 11, men ser man primært på busdriften på Valby og Vigerslev Allé, så er jeg personligt godt tilfreds. Der er kommet en del afgange nu, siger Thomas Dinsen.


Vi ville helst have haft 1A tilbage, og det her er ikke 1A, men det er et plaster på såret, og tak for det, siger Thomas Dinsen.

Thomas Dinsen, initiativtager til 'Bevar 1A'


Han har spurgt i Facebookgruppen, hvad man synes om den nye 11'er. Gruppen består ikke kun af borgere på Vigerslev Allé, men passagerer langs hele 1A's gamle rute, dog primært i Valby.

Adskillige takker ham for hans store arbejde i gruppen. Mange har ikke kørt med bus 11 endnu. Et par stykker synes, at bussen kommer hurtigere gennem Vigerslev Allé, end 1A gjorde før i tiden. Og andre igen er kede af, at 11'eren ikke fortsætter til Kgs Nytorv.

- Uden at have nærstuderet det hele, synes jeg, det ser okay ud, men jeg ved ikke, om alle er tilfredse. Vi ville helst have haft 1A tilbage, og det her er ikke 1A, men det er et plaster på såret, og tak for det, siger Thomas Dinsen.

Movia skriver i sin pressemeddelelse, at ændringen af 1A's rute skyldtes et ønske om bedre busdrift ad Folehaven og nye bebyggelser langs Gammel Køge Landevej.

- Da den nye linje 1A begyndte at køre i efteråret 2019, viste det sig, at passagertallet hurtigt steg på den nye strækning. Derfor er linje 1A fastholdt med uændret linjeføring, samtidig med at den nye linje 11 styrker betjeningen ad Vigerslev Allé, skriver Movia.

Bus linje 10 og 11

Movia har fra 27. juni delt linje 10 i to, en linje 10 og en ny linje 11. Begge ruter skal køre på el fra december.

Linje 11 genvinder linjeføringen mellem Hovedbanegården og Hvidovre Hospital, som forsvandt med omlægningen af rute 1A i 2019.

Linje 11 kører fra Vigerslevvej ad Vigerslev Allé - Ingerslevsgade - Hovedbanegården ved Tietgensgade - H.C. Andersens Boulevard - Rådhuspladsen. Hver anden afgang i dagtimerne samt alle aftenafgange kører den til Hvidovre Hospital og en vendeplads ved Byvej i Avedøre.

Linje 11 kører otte gange i timen i myldretiden, seks gange i dagtimerne og tre gange om aftenen.  Der er to afgange om natten mellem Vigerslev og Rådhuspladsen.

Linje 10 kører som hidtil fra Brønshøj Torv, Ålholm Plads og til Vigerslevvej. Den kører fire gange i timen i  dagtimerne, tre gange om aftenen.

Annonce
efterlysning

Har du set Maryam? Hverken familie eller venner har hørt fra hende i en uge

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet advarede forældre mod at kriminelle udnyttede deres børn i Valby: Sådan ser det ud i dag

Byudvikling

Evighedsprojekt nærmer sig sin afslutning: Snart åbnes Valby Station op igen

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Byudvikling For abonnenter

Historisk bygning skal rives ned: Nu fortæller ejeren hvorfor

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Corona

Nye lokale tal viser: Smitten er eksploderet i Valby

112

Mand blev anholdt efter dødelig personpåkørsel på Carlsberg Station: Nu er der nyt fra politiet

Valby

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Trafik For abonnenter

Mathias har kæmpet for cykelsti siden 2018: Nu kritiserer han lokaludvalget for at bremse projektet

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Byudvikling

Nu er den gamle Meny jævnet med jorden: Her er status på det store byggeri

Byliv For abonnenter

Amalie forlod stresset sygeplejerskejob: - I morges fløjtede og sang jeg da jeg kom på arbejde

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Annonce