Annonce
Byliv

Boligområde streget fra dyster liste: Det er rørende at se folks engagement

Politidirektør Anne Tønnes besøgte Folehaven i forbindelse med en dejlig nyhed for området. Foto: Jens Mouvielle
Siden 2011 har Folehaven været på politiets SUB-liste. En liste som de fleste områder ikke ønsker at være på. Nu er tingene vendt.

Udviklingen i Folehaven er gået den helt rette vej gennem længere tid. Sidste år viste en tryghedsundersøgelse, at trygheden i Folehaven er stigende, og i år er der endnu en god nyhed til samlingen.

Siden 2011 har Folehaven i Valby nemlig været på politiets interne liste over 'Særligt Udsatte Boligområder', som Københavns Politi opererer med for at markere områder med blandt andet særlig høj kriminalitet.

Fra 2021 er Folehaven dog taget af listen, fordi både kvalitative og kvantitative målinger af blandt andet borgernes tryghed og kriminaliteten i området har vist, at der ikke længere er behov for den skærpede indsats.

Annonce

Politidirektør Anne Tønnes mener, at det i høj grad skyldes et godt og tæt samarbejde med de andre aktører i lokalområdet, helhedsplanen, kommunen, boligforeninger, skoler og klubber.

- Det har været en fornøjelse at følge den udvikling, Folehaven har været igennem. Når man kommer her på besøg er folk altid venlige og smilende, og her er rigtig rart at være. Det skyldes en god og helstøbt indsats af alle involverede: både vores dygtige nærbetjente, de lokale aktører og ikke mindst de unge, smiler Anne Tønnes.

Rørende at se

Uden at fremhæve den ene indsats frem for den anden, står det hurtigt klart, at de unge bærer en vigtig del af den positive udvikling i Folehaven.

Der er lavet mange indsatser målrettet mod netop dem med ungeværter og juniorbetjente, og sidstnævnte har en helt særlig plads hos politiet.


Jeg kan huske, at vi i sommer havde en samling, hvor juniorbetjentene her fra Folehaven var inde og besøge os på politigården. Vi stod i en stor rundkreds, og en efter en trådte de frem og holdte en lille tale om, hvad det betød for dem at være blevet juniorbetjent. Det var et rørende øjeblik.

Politidirektør Anne Tønnes


- Jeg kan huske, at vi i sommer havde en samling, hvor juniorbetjentene her fra Folehaven var inde og besøge os på politigården. Vi stod i en stor rundkreds, og en efter en trådte de frem og holdte en lille tale om, hvad det betød for dem at være blevet juniorbetjent. Det var et rørende øjeblik, ikke mindst fordi der er så mange gode folk, der har lagt et stort engagement i det her, siger Anne Tønnes.

Selvom Folehaven er taget af listen over ‘Særligt Udsatte Boligområder’ betyder det ikke, at politiet stopper med at være til stede for borgerne i området, forsikrer Anne Tønnes.

- Jeg tror ikke, at folk her vil kunne mærke den store forskel i vores måde at arbejde på. Vi vil stadig være til stede og gøre vores arbejde som før. Man skal mere se det som en blåstempling af det arbejde, som så mange har lagt i at gøre Folehaven til et dejligt sted at bo.

Annonce
Sport

Christian Eriksen skal have indopereret en pacemaker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Stemt ned: Politikere afviser røgfri strande i København

Samfund

Jeanette blev efterladt på en trappesten som spæd: Nu har hun viet sit liv til at hjælpe andre

Valby

Helt ny badestrand flyder allerede med skrald

Byens Bedste LIV

Billetsalget til Danmarks største madfestival, Copenhagen Cooking, starter i dag

Byliv

Nima skabte unikt samlingspunkt i Valby: Nu vender han tilbage med nyt liv

Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Valby

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Byliv

Burger, fadøl og DJ: Kom med til fest på Bøff Burgerbar

Navne

Steen blev piccolo hos bryggerierne som 14-årig: Nu hænger Carlsberg et maleri op af ham

Debat

Sådan udnytter vi bedst flytningen af Valby Bibliotek

Byliv

Signe samler på solstrålehistorier i Valby: Nu bliver hun hyldet af sine naboer

Byliv

Udfordringen med affald på Vestre Kirkegård vokser: Nu kommer kommunen med flere nye tiltag

Annonce