Annonce
Trafik

Beboere jubler over nye tiltag mod fartdjævle på udsat strækning: Vi har været vidner til flere ulykker på vejen

Lokale har følt sig utrygge på Vigerslevvej, hvor oversigtforholdene blandt andet udfordres af parkerede biler langs vejen samt den fart, der køres med. Bilerne på billedet gør ikke noget ulovligt. Foto: Jens Mouvielle
Det skal være mere sikkert for bløde trafikanter at færdes på Vigerslevvej. Derfor etablerer Københavns kommune midterheller og sideheller, som skal få bilisterne til at sætte farten ned. Samtidig gøres vejen grønnere med træer og bede, og der etableres en ny indgang til parken.

I årevis har lokale beboere følt sig utrygge på Vigerslevvej. Bilerne kører for stærkt på den brede vej, og derfor virker den som en barriere mellem Folehavekvarterets beboere og kvarterets største grønne område i form af Vigerslevparken.

Særligt forældre har god grund til bekymring, når deres børn skal over vejen for at nå den store legeplads i parken, og på den baggrund bliver der nu gjort noget for at gøre det lettere og mere sikkert at komme på tværs af vejen.

Til november tager Teknik- og Miljøforvaltningen nemlig hul på at etablere fire nye midterheller og otte sideheller på strækningen fra Blommehaven til Folehaven, og på flere af hellerne plantes lindetræer og vilde græsser. Erfaring fra resten af byen viser, at bilister har tendens til at sænke farten på veje med flere træer og bede.

Annonce

Ole Hansen, der bor i området, er meget tilfreds med den kommende løsning.

- Som beboere på Vigerslevvej, har vi været vidner til flere ulykker på vejen, og har generelt følt os utrygge over den høje hastighed. Derfor er vi rigtigt glade for at vejen bliver gjort både tryggere og grønnere. Vi er også glade for de nye indgange til parken. Vi har følt os involverede hele vejen igennem projektet, både som enkeltborgere og som forening. Det er dejligt at få muligheden til at være med til at udforme byrummet omkring os, siger han.

Nemmere adgang til parken for børn og ældre

De nye tiltag kommer til at sikre nemmere passage over den store vej, hvilket i høj grad også vil komme børn og ældre til gode. Der bliver nemlig etableret tre meter brede støttepunkter for fodgængerne i to af midterhellerne, som gør det muligt for fodgængere at krydse vejen i to bidder med en pause på midten.

På den måde skal man kun orientere sig i én trafikretning ad gangen, og dermed bliver det især lettere for børn og ældre at komme sikkert over vejen, fordi man ikke længere skal vente på et hul i trafikken i begge retninger.

Cyklister i Vigerslevparken. Foto: Jytte Sommer

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) godt tilfreds med løsningen, der åbner Valby op for borgerne ved at sikre en mere tryg vej til og fra Vigerslevparken.

- Det skal være sikkert og trygt at færdes som blød trafikant i København, og det gælder selvfølgelig også i Folehavekvarteret, hvor der er et stort lokalt ønske om at få taget hånd om problemerne med høj fart, så vejen til og fra Vigerslevparken bliver tryg for alle. Løsningsforslaget tvinger bilisterne ned i fart og øger trafiksikkerheden, samtidig med at det giver et grønnere udtryk til området og en ekstra indgang til parken. Jeg er rigtig glad for, at vi med gode input fra beboerne gennem områdefornyelsen får skabt en rigtig god løsning, som gør en stor forskel i hverdagen for både store og små, siger Ninna Hedeager Olsen.

Annonce

Ny indgang til parken

Ud over de tiltag, der skal sikre tryggere adgang til Vigerslevparken, kommer selve indgangen til parken også til at blive forbedret.

Parkindgangen ved Åhaven får ny asfalt, og en lille granitbelagt forplads, hvor man kan sidde og vente på bussen. Ved Kirsebærhaven er planen at skabe en helt ny grøn og indbydende sti med bivenlige græsarealer, et stort træ og en forplads, der inviterer indenfor i parken.

Projektet er skabt i et samarbejde mellem borgere og Områdefornyelsen Folehavekvarteret. Gennem en arbejdsgruppe har lokale borgere og brugere af kvarteret bidraget med værdifuld viden om lokale forhold. Det har gjort projektet bedre og stærkere. Valby Lokaludvalg bakker også op om projektet.


Som beboere på Vigerslevvej, har vi været vidner til flere ulykker på vejen, og har generelt følt os utrygge over den høje hastighed. Derfor er vi rigtigt glade for at vejen bliver gjort både tryggere og grønnere.

Ole Hansen, beboer i området


Jakob West, som er medlem af den lokale arbejdsgruppe Vigerslevvej- og parkgruppen og som selv bor på Vigerslevvej, har været meget tilfreds med forløbet.

- Projektet på Vigerslevvej bliver rigtig godt, og indeholder meget af det som vi ønskede, især en sænkning af farten. Projektet har en række omfattende løsninger, og ikke bare et par træer i vejkanten. Det viser, at man har valgt at investere i løsninger, der virker. Det er en stærk kvalitet at midterhellerne tvinger bilerne til zigzag-kørsel og lavere fart, og at tung trafiks passage ad Vigerslevvej besværliggøres så lastbiler forhåbentlig vælger andre veje. Og så har projektet også et solidt grønt indslag, som er tiltrængt på en vej med meget asfalt.

Anlægsarbejdet forventes igangsat til oktober, og Teknik- og Miljøforvaltningen forventer at være færdige i begyndelsen af 2022.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Zoos husfotograf: Jeg har verdens bedste fritidsjob

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Det sker

Find din bedste historie frem: Vi bytter for noget koldt at drikke

112

Nye oplysninger i sag om voldtægt af ung kvinde: Politiet beder borgerne om hjælp

Byliv

På opdagelse i egen baghave: Her kan du opleve nogle af Valbys perler

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Valby

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Byliv

Maria og Anders vil køre Europa tyndt i Brede Berta: Vi skal væk fra hverdagen og sætte det hele på pause

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Annonce