Annoncørbetalt indhold

Historien om Y-stolen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Er man bare en smule interesseret i dansk design, interiør eller kunst, ved man efterhånden godt hvem Hans J. Wegner er samt designerens kendte Y-stol. I denne artikel vil vi gå lidt bag om Y-stolen, dens historie og hvordan den vandt alle vore hjerter - først inden for landegrænsen og senere på verdensplan.


Annonce

Starten på Y-stolen 

Som vi alle ved, er Y-stolen designet af den kendte møbeldesigner Hans J. Wegner tilbage i 1949. Faktisk har den været produceret og solgt af firmaet Carl Hansen & Søn siden, hvilket den fortsat er i dag.


Der er ingen tvivl om, at Hans J. Wegner er en grundig designer og der er bestemt kælet for hver en detalje i hans designs. Den kendte møbeldesigner er uddannet snedker, så der er ingen tvivl om, at han vidste, hvordan man skal arbejde med træ for at få det bedste resultat.


Foruden at være uddannet snedker, dimitterede Hans J. Wegner senere hen fra Kunst og Håndværkerskolen i København. Hans møbeldesigns bærer uden tvivl præg af at være skabt af en person, som både har flair for arbejdet med træ men også arbejdet med design. Præcis dette er Y-stolen et bevis på!


Tilbage i 1949 flyttede Hans J. Wegner faktisk ind hos Carl Hansen og hans familie for at overvære produktionen af Y-stolen. Han gjorde således indtil lanceringen af Y-stolen i 1950.


Hvad gør Y-stolen så unik?

Y-stolen består faktisk af 14 elementer, som bliver sat sammen - og til sidst bliver sædet håndflettet. Det er ikke simpelt at samle en designerstol som Y-stolen og når stolen står færdig, har den været igennem 100 produktionsled.


Stort set alle dine produktionsled består af manuelt arbejde, hvilket betyder at det ikke kan automatiseres. Der skal menneskehænder til for at skabe det absolut bedste resultat. Du undrer dig måske over, hvad disse 100 produktionsled består af. Det er ganske enkelt alt fra at forme træet med damp, så det giver efter og giver en formidabel siddekomfort til at slibe hjørner og flette sædder. Det hele skal leve op til Hans J. Wegners krav om kvalitet og design, så der er ingen slinger i valsen.


Wishbone chair 

På engelsk bliver denne danske perle kaldet “Wishbone Chair”, fordi y’et på ryggen af stolen - som lægger navn til den danske version - er formet som et wishbone. Der gik ikke længe efter lanceringen i Danmark til, at udlandet havde fået øje på den smukke hans wegner y stol og dens danske designer, og i dag nyder stolen også godt af sin høje popularitet udenfor landets grænser.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.